Kokeile kuukausi maksutta

Malmin ja Myllypuron jääurheiluhankkeet eivät edenneet: kaupunki vaatii lisää selvityksiä, halliyhtiö ihmettelee viivytyksiä

Kaupunki pohtii, miten hallit vaikuttaisivat toteutuessaan jääharjoitustilojen kokonaiskysyntään ja tilojen tuntihintoihin.

Helsingin Luisteluareena Oy ja WasaGroup haluavat rakentaa Malmin Longinojalle hallin, jossa olisi huomioitu erityisesti jääpallo. Kuva: Wasagroup

Helsingin kaupunki ei tehnyt vielä päätöksiä Malmille ja Myllypuroon suunnitelluista luisteluhalleista.

Tiistaina kokoontunut kaupungin suurhankkeiden koordinointiryhmä pyytää Helsingin Luisteluareenalta ja Myllypuron Jääurheilukeskukselta tarkempia taloustietoja ennen kuin kaupunki voi osaltaan edetä suunnitteluvarausesityksen valmisteluun.

Myllypuron hankkeen takana ovat Luisteluliitto ja Taitoluisteluliitto. Halliin tulisi pikaluistelurata ja tiloja muuhun jääurheiluun kuten taito- ja muodostelmaluisteluun

Malmille Suomen ensimmäistä jääpalloiluun soveltuvan hallihankkeen taustalla ovat helsinkiläiset jääpalloseurat HIFK ja Vesta. Kiinteistösijoitusyhtiö WasaGroup rahoittaisi ja omistaisi noin kymmenen miljoonaa euroa maksavan hallin ja seurojen perustama Helsingin Luisteluareena oy vuokraisi tilat ja pyörittäisi toimintaa.

Malmin hallin kapasiteetista jääpallo käyttäisi kolmanneksen ja loput muu jääurheilu.

Tämä näyttäisi olevan yksi kynnys hankkeiden edistymisessä. Helsingin jäähallit ovat Hartwall-areenaa lukuun ottamatta kaupungin omistuksessa ja kaupunki tukee seurojen tilavuokria. Jos tiloja tulee enemmän vuokrattavaksi, kaupungin pitäisi korottaa myös vuokratuen määrää. Muuten tuntia kohti jaettava tuki pienenee.

”Nyt tuomari näyttää vetävän kotiinpäin”

Suurhankkeiden koordinointiryhmä totesi, että Malmin ja Myllypuron hankkeet eivät ole suoraan toistensa kilpailijoita jääpallon ja pikaluistelun osalta, mutta molemmat tuottavat toteutuessaan myös muuta jääliikuntatilaa.

”Tämä on otettava kaupungin päätöksenteossa huomioon, kun arvioidaan jääharjoitustilojen kokonaiskysynnän ja harjoitustuntihintojen kehitystä tulevina vuosina”, Helsingin kaupungin vs. liikuntajohtaja Petteri Huurre toteaa.

Helsingin Luisteluareena Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markus Larsson ihmettelee heidän hankkeensa hidasta etenemistä. Hän muistuttaa, että heillä on jo ollut kertaalleen tonttivaraus, mutta nyt sen saaminen on hankalampaa.

”Helsingin kaupunki on jäähankkeissa sekä tuomari että pelaaja, ja nyt tuomari näyttää vetävän kotiinpäin.”

Hänen mukaansa huoli jäätilojen vuokrien kehityksestä voi olla tulkittavissa myös niin että, kaupunki haluaa turvata Jääkenttäsäätiön monopoliaseman. ”Liikuntaolosuhteiden kohentaminen on kaupungin strategian mukaista ja kaupunki haluaa torjua liikkumattomuutta. Se näyttää tässä tapauksessa olevan toissijaista.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Malmin ja Myllypuron jääurheiluhankkeet eivät edenneet: kaupunki vaatii lisää selvityksiä, halliyhtiö ihmettelee viivytyksiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat