Kokeile kuukausi maksutta

Jatke toteuttaa Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksen laajennuksen

Jatke ja Kokoelmakeskus Ky -rahasto ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksen laajennuksen toteuttamisesta Vantaan Hakkilassa.

Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskus Vantaan Hakkilassa, edessä oikealla uudisrakennus. (Kuva: Tomi Nikander)

Logistiikkakeskuksen tiloihin rakennettavat, noin 7000 neliön lisätilat valmistuvat tammikuussa 2020.

Kiinteistö oy Mastolan keskusvarasto on CapMan Real Estate oy:n hallinnoiman rahaston omistama, noin 40000 neliön kiinteistö, joka on alun perin toiminut logistiikkakeskuksena.

Vuonna 2016 Senaatti-kiinteistöt vuokrasi kiinteistöstä noin 16000 neliön tilat, jotka muutettiin kokoelma- ja konservointikeskukseksi. Tilat vuokrattiin edelleen Museovirastolle. Korjausrakentamisesta vastasi Jatke oy.

”Nyt toteutuva projektinjohtourakka on vaativaa korjausrakentamista olosuhdehallinnan takia. Kokoelmien säilyttäminen pitkäaikaisesti ja turvallisesti vaatii esineryhmille erikseen soveltuvaa, tasaista säilytyslämpötilaa ja ilman suhteellista kosteutta sekä muita erikoistiloja. Suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon myös työskentelymukavuus ja työturvallisuus”, Jatkeen PKS-korjausrakentamisyksikön tuotantopäällikkö Pasi Siikaluoma kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke toteuttaa Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksen laajennuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat