Kokeile kuukausi maksutta

Ilmaisia vesivuotovahteja pientaloihin – tällä keinolla vakuutusyhtiö yrittää alentaa isoja vuotokorvauksia

LähiTapiola on aloittanut uuden monivuotisen hankkeen vesivahinkojen vähentämiseksi, sillä se ryhtyy asentamaan vesivuotovahteja etuasiakkaidensa pientaloihin.

Toimintamalli aloitettiin ensimmäisenä Päijät-Hämeessä, Lahdessa ja Hollolassa. LähiTapiola Vellamon ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueella asennetaan yhteensä 2 000 asiakkaan pientaloon Vesivuotovahti.

Vesivuotovahti katkaisee vedentulon vuototilanteessa ja hälyttää pienemmistä vuodoista.

Vakuutusyhtiöille ilmoitetaan vuosittain lähes 40 000 vesivahinkoa, joista maksetaan asiakkaille yli 160 miljoonaa euroa korvauksia. Sekä vahinkomäärät että korvaussummat ovat olleet kasvussa 2000-luvulla.

Vanheneva asuntokanta ja ikääntyvät putkistot ovat iso syy vuotovahinkojen määrän nousuun. Myös yleinen kustannustason nousu vaikuttaa vuosittain korvausten määriin.

”Suomessa sattuu noin 100 vesivahinkoa päivässä. Tyypillisesti vesivahinko sattuu vain kerran ihmiselle ja sekoittaa pahimmillaan arjen täysin. Vesivahingon hoitamiseen liittyy paljon epävarmuutta ja vaivaa sekä mahdollisesti kalliita korjaustöitä ja sijaisasuntojärjestelyjä. Näitä vahinkoja haluamme nyt vähentää tarjoamalla asiakkaidemme koteihin vesivuotovahtipalveluita ja samalla tuoda uusia ratkaisuja vahinkotilanteiden hoitamiseen asiakkaan kannalta sujuvasti”, Lähitapiolan kehitysjohtaja Harri Aho kertoo yhtiön tiedotteessa.

Rakennuslehdelle Aho kertoo, että vesivuodot ovat vakuutusyhtiölle euromääräisesti suurin korvattava vahinko.

Yksittäisenä tekijänä astianpesukoneen liitos on suurin vuodon syy. ”Mitkään liitokset eivät ole ikuisia.”

Vesivuotovahteja tarjotaan asennettavaksi maksutta LähiTapiola Vellamon keskittäville, kolmannen ja neljännen etutason asiakkaille.

Asennukset tekee Lahden Putkihuolto Oy. Vesivuotovahtien toimittaja on Grohe.

Vesivuotovahti katkaisee vedentulon tunnistaessaan vuodon

Grohe Sense Guard -vesivuotovahti seuraa veden kulutusta asunnon pääkäyttövesiputkesta. Vesivuotovahti asennetaan päävesijohtoon ja taloon asennetaan kolme Sense-vesisensoria. Laitteet ovat kytketty wifiin ja ne reagoivat muuttuviin tilanteisiin, kuten esimerkiksi ilmankosteuden vaihteluihin, vedenkulutuksen äkilliseen nousuun ja lämpötilan laskemiseen.

Teknologian avulla pystytään tunnistamaan suuremmat ja pienemmät vuodot. Putkirikon sattuessa vuotovahti katkaisee vedentulon asuntoon ja pysäyttää vuodon sekä tekee hälytyksen asiakkaalle.

”Erityisen haastavia ovat hitaasti syntyvät vesivahingot, jotka aiheutuvat niin sanotuista mikrovuodoista”, kertoo teknologiaratkaisusta vastaavan Grohen maajohtaja Tero Kemppainen.

Alku näyttää lupaavalta

Asiakkaiden asuntoihin asennettavista vesivuotovahdeista saattaa Ahon mukaan tulla vakuutusyhtiölle vakiomenettely, jos kokeilun tulokset ovat hyviä. Nyt menettelyä harjoitellaan.

Alku näyttää hänen mukaansa hyvältä, muutama vuoto on jo pystytty toteamaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmaisia vesivuotovahteja pientaloihin – tällä keinolla vakuutusyhtiö yrittää alentaa isoja vuotokorvauksia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat