Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin kaupunginhallitus esittää Hakaniemen virastotalojen jyräämistä

Vanhojen rakennusten purkaminen on tarkoitus aloittaa 2020 alkuvuodesta.

Hakaniemen virastokorttelin tilalle suunniteltu Lyyra-keskus voisi valmistua vuonna 2022. Kuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit

Helsingin kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Toisen linjan ja Siltasaarenkadun risteyksen asemakaavan muutoksen hyväksymistä maanantaisessa kokouksessaan.

Asemakaavan muutos koskee nykyisin virasto- ja hallintorakennuskäytössä olevia tontteja sekä tonttien välistä Siltasaarenkadun katualuetta Helsingin Kalliossa Hakaniemen metroaseman päällä.

Asia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Suunnittelukilpailun voittaneessa Lyyra-hankkeessa nykyiset virasto- ja hallintorakennukset puretaan.

Tonteille on tarkoitus rakentaa monipuolista toimitilarakentamista, Linjoille tyypillistä kivijalkaliiketilaa sekä asuintilaa. Hankkeen tavoitteena on tukea alueen kehitystä uuden yleiskaavan tavoitteiden mukaisesti keskusta-alueena ja parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä.

Helsingin kaupunki omistaa alueen ja kaavaratkaisu on tehty kaupungin aloitteesta.

Kaupungin selvitysten mukaan nykyiset virastorakennukset ovat teknisesti ja toiminnallisesti niin vanhanaikaisia, ettei niitä kannata remontoida. Uudistuksen myötä on myös mahdollista kasvattaa tonttien rakennusoikeutta.

Vanhojen virastotalojen purkaminen tarkoittaa muun muassa sitä, että Toisella linjalla sijaitseva kasvisravintola Silvoplee menettää nykyiset tilansa.

Siltasaarenkadun ja Toisen linjan kulmaan on suunnitteilla Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) omistaman Ylvan (entinen HYY-yhtymä) Lyyra-hanke. Siitä kaavaillaan kansainvälisesti houkuttelevaa tieteen ja yritysten kohtaamispaikkaa.

Tonteille on määrä rakentaa kolme uutta rakennusta: hotelli, toimistotiloja sekä kansainvälisille tutkijoille suunnattu asuintalo.

Vanhojen rakennusten purkaminen on tarkoitus aloittaa 2020 alkuvuodesta ja Lyyran arvioidaan valmistuvan 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunginhallitus esittää Hakaniemen virastotalojen jyräämistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat