Luksushotellia tehdään tahdissa ja kestävästi – ”Tämä ei missään nimessä ole optimaalinen ajankohta rakentaa”

Kolme Helsingin ydinkeskustan olemassa olevaa rakennusta yhdistävää Grand Hansa -hotellia toteutetaan tahtituotannolla. Helppoa se ei ole, koska monimuotoisissa taloissa ei juuri tule toistoa. Rakennuttaja Ylva haluaa panostaa kestävän kehityksen mukaisiin valintoihin, vaikka ne tietävät kalliimpaa hintalappua.

Ylva teki EU:n ensimmäisen taksonomia-analyysin kiinteistöilleen ja huomasi monta ihmeellisyyttäkin kriteereissä

EU:n ympäristökriteerit eli taksonomia tulee vauhdilla paitsi vihreän siirtymän elvytykseen myös yritysten vastuuraportteihin. Ensi vuonna suurten yritysten pitää jo hallita taksonomia. Ylva näytti esimerkkiä ja ihmetteli muun muassa vesikalusteiden lirutusvaatimuksia.