Hakaniemen virastotalojen purkuhanke ottamassa askeleen eteenpäin

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee aluetta koskevaa asemakaavamuutosta kokouksessaan ensi tiistaina.

Purkuun menossa olevissa virastotaloissa on sisäänkäynnit Hakaniemen metroasemalle. Sisäänkäynnit ovat tulossa myös uusiin rakennuksiin. Kuva: Heikki Kotilainen

Hakaniemen virastotalojen purkusuunnitelma on nytkähtämässä jälleen eteenpäin, kun Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee aluetta koskevaa asemakaavamuutosta kokouksessaan ensi tiistaina.

Mikäli asemakaavaa rukataan uusiksi muutosehdotuksen mukaisesti, on Siltasaarenkadun ja Toisen linjan kulmassa sijaitseville tonteille mahdollista tehdä toimitilarakentamista. Nykyisellään tontit ovat virasto- ja hallintorakennuksille.

Muutoksen myötä vanhat virastorakennukset on määrä jyrätä maan tasalle.

”Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että alueen kaupunkikuva muuttuu rakennetummaksi ja keskustamaisemmaksi sekä toiminnallisesti monipuolisemmaksi”, muutosehdotuksessa kerrotaan.

Kaavaratkaisun tavoitteena on myös mahdollistaa uuden, Linjojen alueelle tyypillisen kivijalkatilan rakentamista sekä asuinrakentamista.

Kaupungin selvitysten mukaan nykyiset virastorakennukset ovat teknisesti ja toiminnallisesti niin vanhanaikaisia, ettei niitä kannata remontoida. Uudistuksen myötä on myös mahdollista kasvattaa tonttien rakennusoikeutta.

Vanhojen virastotalojen purkaminen tarkoittaa muun muassa sitä, että Toisella linjalla sijaitseva kasvisravintola Silvoplee menettää nykyiset tilansa.

Siltasaarenkadun ja Toisen linjan kulmaan on suunnitteilla Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) omistaman HYY-yhtymän Lyyra-hanke. Siitä kaavaillaan kansainvälisesti houkuttelevaa tieteen ja yritysten kohtaamispaikkaa.

Tonteille on määrä rakentaa kolme uutta rakennusta: hotelli, toimistotiloja sekä kansainvälisille tutkijoille suunnattu asuintalo.

Vanhojen rakennusten purkaminen on tarkoitus aloittaa 2020 alkuvuodesta ja Lyyran arvioidaan valmistuvan 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hakaniemen virastotalojen purkuhanke ottamassa askeleen eteenpäin”

Vastaa