Lahden eteläisen sisääntulotien urakka myöhästyy luultua enemmän

Työt etenevät, mutta tarkka valmistumisaikataulu on vielä auki. Urakan myöhästyminen ei vaikuta hankkeen kustannusarvioon eikä Lahden eteläisen kehätien valmistumisen aikatauluun.

Työt etenevät, mutta tarkka valmistumisaikataulu on vielä auki. Urakan myöhästyminen ei vaikuta hankkeen kustannusarvioon eikä Lahden eteläisen kehätien valmistumisen aikatauluun.

Maantietä 167, eli Lahden eteläistä sisääntulotietä, parannetaan leventämällä Uudenmaankatu nelikaistaiseksi Renkomäen ja Launeen välillä. Nykyisen ajoradan itäpuolelle on rakennettu toinen ajorata noin 3,2 kilometrin matkalle.

”Haasteet Uudenmaankadun parannustöiden valmistumisen kanssa ovat jatkuneet kesän yli siitä huolimatta, että olemme aktiivisesti yhteistyössä urakoitsijan kanssa pyrkineet edistämään työn valmistumista,” Väylän projektipäällikkö Janne Wikström kertoo tiedotteessa.

Urakan vastuuhenkilöt vaihdettiin

Urakkaa toteuttava Suomen Maastorakentajat jäi omasta toteutusaikataulustaan jälkeen vuoden 2018 töiden osalta. Keväällä 2019 urakoitsija reagoi aikatauluviiveeseen vaihtamalla urakasta vastuussa olevat henkilönsä sekä lisäämällä työnjohto- ja toteutusresurssejaan.

Korjausliikkeistä huolimatta takamatka oli liian suuri, eikä urakka valmistunut aikataulussa. Työmaalla on jouduttu korjaamaan työvirheen vuoksi muun muassa Hankaankadun risteyssillan vesieristettä.

Suomen Maastorakentajat oy:n toimitusjohtaja Markku Nissinen on pahoillaan tienkäyttäjille työmaan keskeneräisyydestä aiheutuvasta haitasta.

”Pyrimme parhailla resursseillamme saamaan työmaan valmiiksi mahdollisimman pian.”

Osa töistä siirtyy kesälle 2020

Uudenmaankadun töiden osalta pääpaino on ajo-, kävely- ja pyöräilyväylien kaikkien kaistojen saamisessa käyttöön.

Tarkempi valmistumisaikataulu on vielä auki, ja osa viimeistelytöistä sekä viimeiset kivimastiksiasfaltti-päällystetyöt tulevat siirtymään kesälle 2020. Kivimastiksiasfalttia käytetään yleensä kulutuskerroksena vilkkaasti liikennöidyillä teillä.

Uudenmaankadun aikataulu ei vaikuta kehätien valmistumiseen

Uudenmaankadun parantamisen aikatauluviive ei Väylän mukaan vaikuta Vt 12 Lahden eteläisen kehätien valmistumiseen.

”Kehätien tavoiteaikatauluun tai koko hankekokonaisuuden kustannusarvioon viiveellä ei ole vaikutusta”, Väylän projektipäällikkö Janne Wikström sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden eteläisen sisääntulotien urakka myöhästyy luultua enemmän”

Jätä kommentti