Maastorakentajille 18 miljoonan urakka Lahden sisääntulotiestä

Mt 167 Lahden eteläinen sisääntulotie -hankeosan tarjouskilpailun voittajaksi on valittu Suomen Maastorakentajat oy.

Mt 167 Lahden eteläinen sisääntulotie -hankeosan tarjouskilpailun voittajaksi on valittu Suomen Maastorakentajat oy.

Sopimuksen arvo on noin 18 miljoonaa euroa. Hankeosa kuuluu Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuteen.

Maantien 167 parantaminen hankitaan Liikenneviraston ja Lahden kaupungin laadituttaman rakennussuunnitelman pohjalta kokonaisurakkana. Määräajassa saatiin seitsemän tarjousta.

Hankintapäätöksen tekemistä seuraa 14 vuorokauden pituinen valitusaika, jonka päättyessä urakkasopimus voidaan aikaisintaan allekirjoittaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan työt maastossa käynnistyvät suunnitellusti toukokuun alkupuolella.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme tekemään yhteistyötä Suomen Maastorakentajat oy:n kanssa. Ison hankekokonaisuuden jakaminen useampaa hankeosaan mahdollisti laadukkaan tarjouskilpailun ja laajan tarjoajajoukon osallistumisen tarjouskilpailuun”, sanoo projektipäällikkö Janne Wikström Liikennevirastosta.

Vuonna 1987 perustettu Maastorakentajat kuuluu infra-alan eri osa-alueisiin erikoistuneeseen Andament Group -konserniin. Yritys on profiloitunut erikoisosaamista vaativien infrahankkeiden rakentajaksi.

Suomen Maastorakentajat Oy:n vuoden 2016 liikevaihto oli yli 80 miljoonaa euroa ja yritys työllistää suoraan noin 140 henkeä.

”Tämä urakka on yhtiöllemme tärkeä ja haastava työ, jossa Maastorakentajien erikoisosaaminen vaativien kohteiden rakentajana sekä henkilöstön kokemus väylärakentamisesta ja siltarakentamisesta pääsevät kokonaisvaltaisesti käyttöön. Maastorakentajat on investoinut voimakkaasti kokeneeseen ja osaavaan henkilöstöön, ja tämä työ onkin meille mainio referenssi. Haluamme saada aikaan laadukkaan lopputuloksen yhteistyössä tilaajan kanssa”, Maastorakentajien työpäällikkö Vesa Nuora kertoo.

Vt12 Lahden eteläisen kehätien hankinnat etenevät aikataulussa

Hankeosa 1A, joka alkaa hankealueen rajalta Soramäestä ja jatkuu Okeroisten eritasoliittymän itäpuolelle, hankitaan ST-urakkana. Urakan hankinta etenee aikataulussa, ja hankintailmoitus julkaistiin 19.4.2017.

ST-urakassa urakoitsijan vastuulla on sekä rakennussuunnitelman laatiminen, että itse rakentaminen.

Hankeosa 1B alkaa Okeroisten eritasoliittymän länsipuolelta ja päättyy hankealueen rajalle Kujalaan. Hankintamallina on allianssimalli, jonka kilpailutusvaihe on parhaillaan menossa. Toukokuussa neljän valitun tarjoajakonsortion kanssa käydään ensimmäinen neuvottelukierros.

Alustavien tarjousten ja neuvottelukierroksen jälkeen kesäkuun kaksipäiväisiin neuvotteluihin etenee kaksi parasta tarjoajakonsortiota.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maastorakentajille 18 miljoonan urakka Lahden sisääntulotiestä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat