Kokeile kuukausi maksutta

Puotilan ostoskeskuksen purkuhanke nytkähti askeleen eteenpäin

Puotilan ostoskeskuksen purkuhanke nytkähti askeleen eteenpäin, kun Helsingin kaupunkiympäristö­lautakunta hyväksyi osaltaan siihen liittyvän asemakaavan muutosehdotuksen tiistaina alkuillasta.

Yksikerroksisen Puotilan ostoskeskuksen tilalle suunnitellaan 6–8-kerroksista uudisrakentamista. Uuden liikekeskuksen lisäksi suunnitteilla on asuntoja. (Kuva: Tapani Tuominen / Lukijan kuva)

Uusi kaavaratkaisu mahdollistaisi vuonna 1961 valmistuneen Puotilan ostoskeskuksen purkamisen. Yksikerroksisen ostarin tilalle voisi sen myötä tulla 6–8-kerroksista uudisrakentamista. Suunnitteilla on uuden liikekeskuksen lisäksi asuntoja.

Helsingin maankäytöstä ja rakentamisesta vastaava apulaispormestari, kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Anni Sinnemäki (vihr) kertoo, että ydinosaltaan asemakaavan muutosehdotus hyväksyttiin lautakunnassa sellaisenaan. Sitä kuitenkin myös vielä hieman hienosäädettiin hänen ja Eveliina Heinäluoman (sd) vastaehdotuksella.

Yksimielisesti hyväksytyssä lisäyksessä tähdennetään kahta seikkaa.

”Haluamme selvittää mahdollisuutta saada kaava-alueelle tähän mennessä ajateltua enemmän perheasuntoja”, Sinnemäki sanoo.

Toinen lisäyksessä peräänkuulutettu asia tähtää siihen, että kaavan jatkotyössä varmistettaisiin alueelle hyvät ja kaikille avoimet kokoontumis- ja asukastilat.

”Että pyrittäisiin suunnittelemaan sellaisia tiloja, jotka olisivat mahdollisimman helposti avattavissa myös muiden kuin kaava-alueen asukkaiden käyttöön.”

Kaupunkiympäristö­lautakunnan ratkaisu ei merkitse vielä lopullista sinettiä uudelle asemakaavalle. Seuraavaksi kaava menee nähtäville, joten helsinkiläisillä on vielä mahdollisuus kritisoida ja kommentoida sitä. Samalla kaavaehdotuksesta kerätään lausuntokierroksella kaupungin yhteistyötahojen, kuten Helsingin seudun ympäristöpalvelujen, mielipiteet.

Lopulliset päätökset tekevät aikanaan kaupunginhallitus ja viimeisenä elimenä kaupunginvaltuusto.

Sinnemäki tietää, että vanhan ostoskeskuksen purkusuunnitelmat kirvoittanevat myös vastalauseita Puotilassa.

”Tietenkin ostarin purku voi aiheuttaa myös haikeutta, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden siihen, että jo rakennetulle alueelle – ei viheralueille – pystytään tuomaan uusia asuntoja”, Sinnemäki kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puotilan ostoskeskuksen purkuhanke nytkähti askeleen eteenpäin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat