Kokeile kuukausi maksutta

Viemärin sukitus on minuuttipeliä – työvaiheet etenevät kuin kirurgisessa operaatiossa

Ravintolan lounastarjoilu ei häiriydy, kun keittiön viemärin tuuletusputki uusitaan sukittamalla.

Jesper Koivujuuri (oik.) ja Miro Myllymäki laittavat sukkaa sukitusrumpuun. Liukasteena käytetään mäntysuopaa, jotta sukka liukuu paremmin. Kuva: Jussi Helttunen
Pääkaupunkiseudun ensimmäisen niin sanotun korpihotellin Korpilammen katolla pohjoisessa Espoossa oli kuuma tunnelma loppukesän hellepäivänä. Alkamassa on ravintolan viemärin tuuletusputken sukitus, ja asentajilla on tarkka aikataulu, sillä asennusaikaa on vain 10–15 minuuttia korkean ulkolämpötilan vuoksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Viemärin sukitus on minuuttipeliä – työvaiheet etenevät kuin kirurgisessa operaatiossa”

  1. Viemärin sukitusta ei voi millään tasolla verrata kirurgiaan. Nyt suhteellisuudentaju ja maalaisjärki käyttöön. Rakentaminen ei alana ole lähelläkään lääketieteitä eikä ikinä tule olemaankaan, joten lopettakaa tämä tyhjien vertauskuvien käyttäminen.

  2. Hei, kiitos palautteestasi. Jutussa ei verrattu sukitusta kirurgiaan vaan verrattiin työvaiheiden etenemistä. Se oli erittäin tarkkaa ja halusin korostaa sitä, sillä harvoin rakennustyömailla kahden ihmisen välinen yhteistyö sujuu yhtä suunnitelmallisesti. Aikaa sukitusoperaation tekemiseen oli kuumuuden vuoksi vain hyvin vähän, joten yhteistyönkin piti sujua saumattomasti. Ystävällisesti, Johanna Aatsalo

  3. Tuuletusviemäristä roikkuu sukka katolla tuossa naapuritalossa, homma jäänyt kesken, mutta ei mitään elimellistä haittaa.

Viimeisimmät näkökulmat