Kokeile kuukausi maksutta

Destaclean avaa rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman Tampereelle

Kiertotalousyhtiö Destaclean oy laajentaa toimintaansa avaamalla uuden rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman Tampereelle 4. marraskuuta. Asema sijaitsee Tarastenjärven jätteenkäsittelyalueella.

Destaclean valmistaa rakentamisen käytöstä poistetusta puumateriaalista muun muassa puukiviä. Kuva: Anne Kurki

Jo yli 20 vuotta toiminut Destaclean on viime kuukausina laajentanut toimintaansa huomattavasti.

”Olemme tänä syksynä kasvaneet kahden vastaanottopisteen yrityksestä yhdeksän vastaanottopisteen yritykseksi. Tavoitteenamme on olla yksi Suomen merkittävimmistä kiertotalouden toimijoista ja kehittää alaa niin innovatiivisesti kuin vastuullisestikin”, Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkönen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö avasi syys-lokakuun taitteessa kierrätysaseman Espooseen. Lisäksi yhtiö perusti tänä syksynä yhteisyrityksen hämeenlinnalaisen kunnallisen jätehuoltoyhtiön Kiertokapula oy:n kanssa. Destacleanin uusi tytäryhtiö Tehokierto oy vastaanottaa rakennus-, purku-, ja teollisuusjätettä Kiertokapulan kierrätysasemilla Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella.

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi Destacleanilla on kierrätysasemat myös Helsingissä ja Tuusulassa. Toiminnan laajenemisen myötä yhtiö pystyy jatkossa tarjoamaan kattavan jätteen vastaanottoverkoston Helsinki–Tampere-akselilla.

Yhtiö käsittelee vastaanotetun jätteen lajittelussa syntyneet materiaalijakeet mekaanisin puhdistus- ja hienonnusmenetelmin. Yhtiön mukaan kerätyn jätteen kierrätys- ja hyödyntämisaste on lähes 100 prosenttia. Käsitellyt materiaalit menevät energiatuotannon ja uusiotuotteiden raaka-aineiksi, maarakentamiseen ja uusiokäyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destaclean avaa rakennus-, purku- ja teollisuusjätteen kierrätysaseman Tampereelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat