Kokeile kuukausi maksutta

Sikla irrottaa pientaloliiketoiminnan konsernista

Sikla oy:n hallitus on hyväksynyt suunnitelman yhtiön osittaisjakautumisesta, jossa Siklatalot oy:n liiketoiminta siirtyy jakautumisessa syntyvän uuden yhtiön omistukseen. Jakautumisen on suunniteltu tapahtuvan 31.3.2020.

Kuva: Sikla

Osittaisjakautuminen edellyttää vielä sitä, että 16. joulukuuta pidettävä ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy jakautumissuunnitelman. Yhtiön osakkeenomistajien enemmistö on kuitenkin jo etukäteen ilmoittanut kannattavansa järjestelyä. Lisäksi suunnitelma edellyttää, että yhtiö saa verohallinnolta hakemuksensa mukaisen positiivisen ennakkoratkaisun koskien järjestelyn veroneutraalisuutta ja että jakautumisen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin velkojen kuulemismenettelyn jälkeen.

Siklatalot toimittaa pientaloja kuluttaja-asiakkaille Uudenmaan, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan talousalueilla. Siklatalojen liiketoiminta eroaa merkittävästi Sikla-konsernin muusta liiketoiminnasta. Liiketoiminnoilla on ollut erilaiset strategiat, omat tuotteet ja erilliset asiakaskunnat. Jakautuminen tarjoaa kullekin liiketoiminnalle nykyistä joustavammat mahdollisuudet oman liiketoimintastrategian toteuttamiseen sekä brändien kehitystyöhön erillisten yhtiöiden tarpeiden mukaisesti. Lisäksi jakautuminen selkeyttää ja yksinkertaistaa hallintomalleja.

Järjestelyn kautta Sikla-konserni pystyy resursseja käyttäessään keskittymään kasvussa olevaan muuhun liiketoimintaansa, johon kuuluu muun muassa vaativampien asunto- ja toimitilakokonaisuuksien, hoiva- ja päiväkotien ja koulujen rakentaminen sekä kokonaisvaltainen kiinteistökehitys asiakkaan tarpeiden mukaan. Järjestelyn odotetaan edistävän Sikla-konsernin kasvu- ja tehokkuustavoitteiden saavuttamista.

Jakautumisen jälkeen kaikkien yhtiöiden liiketoiminta jatkuu ennallaan, joten suunniteltu jakautuminen ei vaikuta asiakkaiden tai henkilökunnan asemaan.

Sikla on vuonna 2007 perustettu rakennusalan ja kiinteistökehityksen konserni, johon kuuluvat pientalotoimittaja Siklatalot, asunto- ja toimitilatuotantoon, kouluihin, hoivakoteihin ja päiväkoteihin erikoistunut Siklatilat oy sekä taloelementtitehdas Siklaelementit oy. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli noin 88 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 230 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sikla irrottaa pientaloliiketoiminnan konsernista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat