Hotelli Torni suljetaan vuodeksi – vain julkisivuun ei kajota

Helsingin keskustan maamerkkeihin lukeutuva hotelli Torni remontoidaan perusteellisesti. Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälän mielestä on parempi laittaa rakennus kerralla kuntoon kuin ehostaa sitä joka toinen tai kolmas vuosi.

Laajassa remontissa vain Tornin ulkonäkö pysyy ennallaan. (Kuva Teppo Moisio / HS)

Majoitus hotellissa loppuu maanantaina 16. joulukuuta, jonka jälkeen Tornin ravintolat ovat kuitenkin vielä muutaman päivän auki.

Torni arkkitehtitoimisto Jung & Jungin suunnittelema ja se on avattu vuonna 1931. 70 metriä korkea rakennus on saanut arkkitehtuuriinsa vaikutteita 1920-luvun amerikkalaisista pilvenpiirtäjistä.

Yrjönkadun ja Kalevankadun välissä sijaitsevan rakennuksen omistaa työeläkeyhtiö Varma. Hotellin toiminnasta vastaa Sokotel. Sen mukaan rakennusta ei ole aiemmin kunnostettu kerralla niin perusteellisesti kuin tammikuussa alkavassa remontissa tehdään.

”On parempi laittaa kerralla kuntoon kuin ehostaa joka toinen tai joka kolmas vuosi,” sanoo Sokos Hotel Tornin toiminnasta vastaavan Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

”Vaikka pinnat ovat hyvässä kunnossa, niin rakenteiden sisällä olevat tekniikat täytyy päivittää”, hän lisää.

Miltei kaikki uusitaan

Hotellin ilmeen suunnittelee Studio Joanna Laajisto. Hotellin ravintoloiden sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehtitoimisto Fyra.

Peruskorjauksessa uusiksi menevät Härmälän mukaan kaikki hotellihuoneet, minkä lisäksi aula- ja ravintolatilat kokevat täydellisen muodonmuutoksen. Uusittavien asioiden lista on pitkä: muun muassa putkistot, ilmastointi, huoneiden ikkunat, valaistus, ovet sekä sisustus.

Vain julkisivun ulkonäköön ei kajota. Tosin myös sen valaistus uusitaan.

Härmälä kertoo, että uudistuneen hotellin avajaispäivämäärä selviää vasta sitten, kun urakka saadaan kunnolla vauhtiin. Joka tapauksessa Torni pysyy kiinni ainakin vuoden.

”On aivan selvää, että tässä puhutaan isoista rahoista. Se kirpaisee luonnollisesti, mutta me teemme tätä hyvin pitkällä aikajänteellä”, Härmälä sanoo.

Sokotel pyrkii vaalimaan Tornin perinteikästä henkeä.

”Tornin taiteellinen, hieman boheemikin tunnelma on säilynyt kaikkina aikoina. Tämän uniikin hengen vahvistaminen on yksi uudistuksemme johtoajatuksista”, kertoo Tornin hotellinjohtaja Mika Virtanen.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hotelli Torni suljetaan vuodeksi – vain julkisivuun ei kajota”

Vastaa