Kone avasi uuden tehtaan Intiaan – luottaa kysynnän kasvuun

Suomalainen hissi- ja liukuporrasvalmistaja Kone on avannut uuden tehtaan Intian Chennaihin. Yhtiö arvioi tuotteidensa kysynnän kasvun jatkuvan, kun nopeasti kaupungistuvaan maahan rakennetaan uusia tornitaloja ja ostoskeskuksia.

Suomalainen hissi- ja liukuporrasvalmistaja Kone on avannut uuden tehtaan Intian Chennaihin. Yhtiö arvioi tuotteidensa kysynnän kasvun jatkuvan, kun nopeasti kaupungistuvaan maahan rakennetaan uusia tornitaloja ja ostoskeskuksia.

Uuden tehtaan avajaisiin osallistui ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr). Kone avasi vastikään Intiaan myös innovaatiokeskuksen Puneen.

Koneella on jo pitkään ollut Chennaissa hissitehdas ja se on Nokian ohella ollut suomalaisyritysten joukossa uranuurtaja paikallisessa tuotannossa.

Koneen Intian-toimitusjohtajan Amit Gossainin mukaan Koneen Intiasta keräämä liikevaihto kasvaa tulevina vuosina 5-9 prosentin tahtia, vaikka maan talous on hidastumassa.

-Tiedämme, että markkina on viime vuosina ollut haastava. Tarkastelun lähtökohdaksi täytyy ottaa pitkä aikaväli ja pitää seurata megatrendejä: Intian väestö on kasvamassa. Se on kaupungistuva väestö, totesi Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehnrooth tilaisuudessa.

Kone luottaa muun muassa Intian pääministeri Narendra Modin lupaukseen tarjota edullista asumista kaikille intialaisille vuoteen 2022 mennessä, mikä lisää kerrostalojen rakentamista ja samalla hissien kysyntää.

Intia vastaa nykyisin noin kolmesta prosentista Koneen globaalista myynnistä. Yhtiön mukaan kyseessä on maailman toiseksi suurin hissimarkkina, jossa myydään 50 000 hissiä vuodessa. Kone arvioi pitävänsä paikallisista markkinoista hallussaan lähes neljännestä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kone avasi uuden tehtaan Intiaan – luottaa kysynnän kasvuun”

Vastaa