Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssin varjo on pitkä -infraurakoitsijan 40 urakkakilpailuvoitosta 35 kumottiin ja markkinaoikeus hylkäsi kaikki valitukset

Rakennusinsinööri Juuso Siltanen on huomannut, kuinka vaikeaa konkurssin jälkeen on jatkaa yrittäjän uraa. Tilaajat ovat hyviä keksimään keinoja, joilla ohittaa halvin tarjous. Kuva: Pentti Vänskä

Juuso Siltanen oli koko teini-ikänsä työskennellyt isänsä perustamassa infraurakointiyrityksessä. Elämänsuunnitelmat olivat selvät. Kun hän vuonna 2008 valmistui rakennusinsinööriksi, hän siirtyi saman tien perheyrityksen johtoon. Parhaimmillaan hänellä oli sata työntekijää ja liikevaihtoa 15 miljoonaa euroa.

Viimeiset neljä vuotta hänen aikansa on kuitenkin kulunut oikeusjutuissa ja työmaita on käynnissä vain yksi. Liikevaihto on alle miljoona euroa ja työntekijöitä on muutama. Toiminta on muuttunut projektinjohtourakoinniksi.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Konkurssin varjo on pitkä -infraurakoitsijan 40 urakkakilpailuvoitosta 35 kumottiin ja markkinaoikeus hylkäsi kaikki valitukset”

  1. Ettäkö referenssinä ei saa käyttää toisen yrityksen referenssejä? Tai taloudellisen kantokyvyn näyttönä konkurssiin menneen firman tietoja?

  2. Olipahan harvinaisen kritiikittömästi kirjoitettu artikkeli. Vähän olisi voinut kyseenalaistaa ja tuoda esille, että tuntuu liiketoiminnan perustana olevan vain etsiä virheitä kilpailutuksista ja tienata hyvitysmaksuilla (ei tosin ole suurta menestystä ollut). Kuka oikeasti tosissaan tarjoaa jotain puron alikulkutunnelin projektipäällikköä moottoritietunnelien teknisten järjestelmien projektipäälliköksi, jollei tarkoitus ole olla markkinahäirikkö? https://www.finlex.fi/fi/oikeus/mao/2018/20180592

Viimeisimmät näkökulmat