Kokeile kuukausi maksutta

Apulaisprofessori: Talojen siirrettävyys ratkaisisi asuntojen sijaintiongelmat taantuvilla alueilla

Aalto-yliopistossa kiinteistöalan tulevaisuuden muutoksia tutkivan apulaisprofessori Saija Toivosen mielestä rakentamiseen liittyvässä päätöksenteossa pitäisi pyrkiä katsomaan kymmeniä vuosia eteenpäin, koska talojen elinkaarikin on pitkä.

Aalto-yliopiston kiinteistötalouden apulaisprofessori Saija Toivonen. Kuva: Liisa Takala

Toisaalta hankaluutena päätöksenteossa on, että alan eri toimijoiden aikaperspektiivit voivat olla huomattavan eripituisia.

”Olen tekemässä tutkimusta siitä, kuinka pitkälle tulevaisuuteen kiinteistömarkkinoiden eri toimijat ennakoivat, millaisia asioita ne ennakoivat ja miten siitä saadaan toimiva kokonaisuus. Sehän on hyvin vaikeaa, jos tiloja käyttävä yritys katsoo kolme kuukautta eteenpäin ja sijoittaja yrittää ennakoida, mitä käyttäjät haluaisivat 20 vuoden kuluttua, ja kaavoittaja miettii, mitä asukkaat ja yritykset haluavat 30–50 vuoden kuluttua”, Toivonen sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Apulaisprofessori: Talojen siirrettävyys ratkaisisi asuntojen sijaintiongelmat taantuvilla alueilla”

  1. Aallon jutut kansa tietää. Verottajan talutusnuorassako?

  2. Paavo Väyrynen oli edelläkävijä näissä siirrettävissä asunnoissa.

  3. Ihanaa! Aalto-yliopisto se osaa, tehdä kaikkea muuta kuin tiedettä. Koska jengi todellakin tajuaa, mitä hömppää tuon markkinoinnilla rakennetun kultaverhon takana todellakin tehdään. Aalto-yliopiston tieteellistä antia voi vain sanoin kuvata: Pitää ilmasta kiinni ja seisoo tyhjän päällä.

Viimeisimmät näkökulmat