Skanska aloitti entisen Lastenklinikan peruskorjauksen – ”kaikki ongelmia aiheuttaneet materiaalit puretaan”

HUS on päättänyt, että Puistosairaalan eli entisen Lastenklinikan kunnostus aloitetaan. Korjausurakan arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Puistosairaalan kunnostuksen ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuonna 2021.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ja rakennusyhtiö Skanska solmivat kehitysvaiheen sopimuksen Puistosairaalan kiinteistön peruskorjauksen ensimmäisestä osasta tammikuussa.

Nyt Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa sairaalassa tehdään massiivisia purkutöitä.

”Rakennuksesta puretaan pois kaikki materiaalit, jotka aiempien tutkimusten mukaan ovat aiheuttaneet ongelmia. Käytännössä suurimmassa osassa rakennusta jää jäljelle vain rakennuksen kantava runko ja suojeltu ulkokuori”, kertoo tulosyksikön johtaja Urmas Soots Skanskasta.

Puistosairaalan peruskorjaushanke toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa peruskorjataan noin puolet rakennuksesta. Vaihe käsittää vanhan, vuosina 1946 ja 1986 valmistuneen osan peruskorjauksen sekä vuonna 2010 valmistuneen laajennusosan tilamuutokset.

Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua vuonna 2021. Toisen vaiheen peruskorjaustaso sekä tiloihin tulevat käyttäjät määrittyvät myöhemmin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska aloitti entisen Lastenklinikan peruskorjauksen – ”kaikki ongelmia aiheuttaneet materiaalit puretaan””

Vastaa