Kokeile kuukausi maksutta

Suomi on maailman johtava allianssimaa, mutta allianssi ei toimi ilman aliurakoitsijoiden arvostuksen nostamista

Suomi on noussut maailman kärkimaiden joukkoon allianssiurakoissa. Myös tahtituotannossa tavoittelemme kärkisijoja. Molempien mallien kriittinen kohta on suhtautuminen aliurakoitsijoihin. Koetaanko heidät rakennusalan erikoisosaajiksi, jotka halutaan aikaisessa vaiheessa mukaan hanketta kehittämään vai vieraskieliseksi paariaporukaksi, joka tekee likaiset ja raskaat työt, jotka eivät kelpaa suomalaisille.

Visonin toimitusjohtaja Lauri Merikalliosta on tullut leanin ja allianssiurakoiden saarnamies. Nyt hän saarnaa aliurakoitsijoiden aseman nostamiseksi rakentamisen ketjussa, sillä heidän hyppysissään syntyy rakentamisen laatu. Muut vain ohjaavat ja valvovat.

Suomi on noussut vuosikymmenessä allianssihankkeissa maailman johtavaksi maaksi suhteessa markkinan kokoon, sanoo konsulttitoimisto Visonin toimitusjohtaja Lauri Merikallio. 50 toteutetun tai vielä käynnissä olevan allianssihankkeen arvo on viisi miljardia euroa. Allianssia hieman kevyempiä integroituja projektitoimituksia on tuplamäärä. Rahallisesti niiden arvo on kuitenkin vain hieman isompi.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomi on maailman johtava allianssimaa, mutta allianssi ei toimi ilman aliurakoitsijoiden arvostuksen nostamista”

Viimeisimmät näkökulmat