Kokeile kuukausi maksutta

Vakava työtapaturma Helsinki-Vantaan lentoasemalla- rakennustyömaan työntekijä putosi yli 30 metrin korkeudesta

Loukkaantunut kuljetettiin tajuissaan sairaalaan.

Loukkaantunut kuljetettiin tajuissaan sairaalaan.

Helsinki-Vantaan lentoaseman työmaalla sattui maanantaina aamulla hieman ennen puoli yhdeksää vakava onnettomuus, jossa loukkaantui yksi henkilö.

Onnettomuus tapahtui uuden pysäköintitalon ajorampissa tehtyjen muottitöiden yhteydessä.

Osaa rakennustelineistä oltiin siirtämässä nostureilla, ja turvavaljailla telineeseen kymmenien metrien korkeuteen kiinnitetty telineasentaja oli ollut auttamassa.

”Tässä nostotapahtuman yhteydessä sitten jostain kumman syystä telineet lähtivät kaatumaan”, kertoo rakennusyhtiö SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela.

Telineessä kiinni ollut mies oli Toimelan mukaan pudonnut yli 30 metrin matkan maahan. Hän sai välitöntä ensiapua paikan päällä ja pääsi muutamassa minuutissa ambulanssiin, jolla hänet kuljetettiin jatkohoitoon.

”Henkilö on lähtenyt hengissä ja tajuissaan sairaalaan”, vahvistaa päivystävä komisario Kimmo Klemetti Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Toistaiseksi poliisilla tai SRV:llä ei ole tietoa siitä, kuinka vakavasti mies loukkaantui.

Myöskään onnettomuuden syy ei ole täysin selvillä, ja tutkinta on parhaillaan käynnissä.

”Näyttää siltä, että kaatuneen telineen kiinnikkeitä oli menty irrottamaan”, Toimela kertoo.

Hän ei kuitenkaan usko, että kyse olisi ilkivallasta. Toimela korostaa, että työmaalla on ollut asianmukaiset turvallisuusjärjestelyt ja työntekijät on perehdytetty tehtäviin.

”Ikävä tilanne, että tämmöinen pääsi tapahtumaan. Näitä valitettavasti sattuu”, hän sanoo.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “Vakava työtapaturma Helsinki-Vantaan lentoasemalla- rakennustyömaan työntekijä putosi yli 30 metrin korkeudesta”

 1. Näitä sattuu? Ei näitä satu, eikä tuollaista kommenttia olisi odottanut toimitusjohtajalta joka on sisäistänyt turvallisuuskulttuurin.

 2. Siinä sen kiireen ja työntekijöiden prässäämisen näkee,virheitä tulee väkisin.

 3. Srv:lle tärkeintä, että suojalasit on päässä.

  1. Kun avin tarkastajat niitä vaativat, niin kakka valuu alaspäin ja työmaan mesut vaativat myös niiden käyttöä. Jos tuntuu pahalle, niin aina voi vaihtaa alaa.

 4. jännä homma, kun toisille sattuu näin usein näitä kymmenien metrien putoamisia työmailla. työturvallisuuskulttuuria?

 5. Mielenkiinnolla odottelen, että mitä tarkalleen on tapahtunut. Artikkeli/saadut tiedot jättää perin oudon kuvan tapahtuneesta.

 6. Paras kommentti 2000 luvun toimitusjohtajalta, Valot päälle Juha ja asiat kuntoon. ei näitä vaan satu…

 7. Ei mitään hätää leukahihna oli kiinni ja suojalasit silmillä. Näiden tarkkailu on mestareiden ja inssien ykkös juttu ja vaikuttaa siltä että kaikki muu on yhden tekevää.

 8. Seo oon oma vika jos teloo itteensä.

 9. srv , totesi redin majakan jälkeen isosta vesivuodosta , tossa viereisessä talossa ei varmasti tule vesivuotoa , harvoinhan edes törpölle täys uunolle sattuu täysin identtistä sattumaa , eli tapahtumia riittää , ei siis juosta päin seinää , seinä juoksi päin naamaa.

 10. sellaset puheet millanen kädenjälki. onnea uusille asukkaille , sellasta tuli tällä kertaa.

 11. Tämän yrityksen turvallisuuskultuurin tuntien ei ihme että tapahtuu. Valvotaan silmät kiinni, työmaalla saa käytännössä hommat olla miten sattuu kuhan paperille on saatu väärennettyä ”oikeat” tulokset. Rikollista toimintaa sanon minä.

 12. onko noilla 25 kansalaisuuden porukoilla joku yhteinen kieli kun pitää varoittaa….esim jolojolo tai suuri vaara , 5 käsien läpsäystä ja hyppy ilmaan…….

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat