SRV peruskorjaa Arabian tehdaskorttelit urbaaniksi kulttuurikampukseksi

Hanke on osa Varman Arabia135-kiinteistökehityshanketta, jonka avulla kehitetään aluetta eläväksi kaupunkiympäristöksi.

Kuva: SRV

SRV on tehnyt Varman kanssa sopimuksen Helsingin Toukolassa sijaitsevan historiallisen Arabian tehdaskorttelin tilojen peruskorjauksesta. Hanke on osa Varman Arabia135-kiinteistökehityshanketta, jonka avulla kehitetään aluetta eläväksi kaupunkiympäristöksi.

Nyt käynnistyvässä Metropolian kampuksen kolmannessa vaiheessa peruskorjattavat tilat uudistetaan Metropolia Ammattikorkeakoulun opetuskäyttöön. Aikataulun mukainen valmistuminen on keväällä 2021, jonka myötä kaikki Metropolian luovien kulttuurialojen toiminnot keskittyvät Arabian kampukselle. Lopullista urakkahintaa ei julkisteta.

Peruskorjattavien tilojen laajuus on yhteensä noin 10 000 bruttoneliömetriä.

Parhaillaan SRV toteuttaa Arabian kampusalueelle myös hankkeen toisen vaiheen musiikin opetustiloja. Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Pop & Jazz Konservatorion yhteiskäyttöön rakennettavan Musiikin uudisrakennuksen rakennustyöt käynnistettiin purkutöillä helmikuussa 2019.

Tällä hetkellä työmaalla on käynnissä kellarikerroksen paikallavalurakenteiden loppuvaihe ja betonielementtiasennus. Musiikin uudistilojen valmistumisen myötä vuoden 2020 lopussa Metropolian ja Pop & Jazz Konservatorion musiikin opetus muuttaa uudisrakennukseen. Uudisrakennuksen laajuus on noin 7 500 bruttoneliömetriä.

SRV on myös peruskorjannut osana Arabia135-hanketta samassa kiinteistössä sijaitsevat studiotilat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV peruskorjaa Arabian tehdaskorttelit urbaaniksi kulttuurikampukseksi”

Jätä kommentti