Kirkonherrat tekevät tilaa todella ”kovan rahan” linnanherroille – ”Vanhat parvekkeet näyttivät vähän siltä, että uskaltaako niille mennä ollenkaan”

Helsingin Ullanlinnassa sijaitseva vanha linnamainen arvotalo saa uudet isännät ensi joulun tienoilla. Silloin uudet linnanherrat pääsevät muuttamaan sisään todella ”kovan rahan” asuntoihin, joiksi Lähetyskirkon toimistotiloina viimeksi toiminut rakennus muunnetaan viime vuonna käynnistyneessä korjausurakassa.

Uusgotiikkaa edustava linnamainen katujulkisivu on suojeltu. Se on säilynyt hyvässä kunnossa. Kuva: Jussi Helttunen
Hienossa paikassa Tähtitorninmäen kupeessa lähellä Helsingin keskustaa sijaitseva rakennus valmistui alun perin kahdessa osassa vuosina 1900 ja 1906 Suomen Lähetysseuralle juuri asuinkäyttöön. Myöhemmin talo muutettiin toimistotiloiksi. Rakennuksen toisessa päässä on myös kirkkosali, joka jää edelleen siihen käyttöön.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kirkonherrat tekevät tilaa todella ”kovan rahan” linnanherroille – ”Vanhat parvekkeet näyttivät vähän siltä, että uskaltaako niille mennä ollenkaan””

Viimeisimmät näkökulmat