Kokeile kuukausi maksutta

Yli 100-vuotias tennishalli muuntuu asunnoiksi Helsingissä – talo oli sortumisvaarassa jo 1960-luvulla

Tähtitorninmäen puiston kupeessa Helsingissä on menossa mielenkiintoinen käyttötarkoituksen muutos. Auratum Asunnot rakennuttaa asuntoja vuonna 1916 valmistuneeseen tennishalliin ja sen viereiseen 1800-luvun alkupuolen piharakennukseen, joka oli alun perin osa Merisotakoulua.

Tennishallin katto katetaan kadun puolelta aidoilla yksiaaltoisilla savikattotiilillä. Katolle tulee myös seitsemän kattolyhtyä. Kuva: Olli Urpela

Tennishalli muutettiin Yleisradion tv-studioksi vuonna 1963. Ylen jälkeen hallissa oli vielä muita vuokralaisia. Hallirakennuksen omistava taloyhtiö käynnisti ensimmäiset neuvottelut viranomaisten kanssa muutoshankkeesta vuonna 2009.

”Rakennus oli sortumisvaarassa, minkä takia taloyhtiö halusi pysyvän ratkaisun talolle. Ulkojulkisivu oli kallistunut 5 astetta ulospäin, ja kattokaaret olivat painuneet 20 senttiä”, alusta asti hankkeessa mukana ollut pääsuunnittelija, arkkitehti Sebastian Cedercreutz kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yli 100-vuotias tennishalli muuntuu asunnoiksi Helsingissä – talo oli sortumisvaarassa jo 1960-luvulla”

Viimeisimmät näkökulmat