Raksystems ostaa Green Building Partnersin

Raksystems tähtää ”Pohjoismaiden johtavaksi kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntijaksi”.

 

Raksystemsin toimitusjohtaja Marko Malmivaara uskoo, että yrityskauppa vahvistaa myös yhteistyötä yhtiön Suomen ja Ruotsin toimintojen välillä. Kuva: Raksystems

Raksystems Insinööritoimisto oy on ostanut Green Building Partners oy:n (GBP) koko osakekannan. GBP tunnetaan kiinteistö- ja rakennusalan ympäristö-, energia- ja elinkaaripalveluihin erikoistuneena yrityksenä.

”Yhdistyminen tukevoittaa Raksystemsin asemaa Suomen johtavana kiinteistöjen energiapalveluiden tarjoajana ja vie konsernia lähemmäksi tavoitetta olla Pohjoismaiden johtava kiinteistöjen hyvinvoinnin asiantuntija”, Raksystems kertoo tiedotteessa.

Kaupan jälkeen Raksystemsin energia-asiantuntijoiden määrä kasvaa 25 tekijällä. Pätevöityneitä energiatodistusten laatijoita on konsernissa 44 ja ympäristöluokituspätevyyksiä on 28 henkilöllä.

”Green Building Partners oy:n yrityskaupan myötä voimme tarjota myös Suomessa asiakkaillemme kiinteistöjen ympäristösertifikaatteja, joista tytäryhtiömme Dry-IT tunnetaan Ruotsissa. Ympäristösertifikaatti on kolmannen osapuolen varmentama laatuleima rakennushankkeen tai olemassa olevan rakennuksen ympäristötehokkuudesta ja toimii tämän kaupan myötä myös konsernimme maiden välisenä vahvistajana”, toteaa toimitusjohtaja Marko Malmivaara tiedotteessa.

GBP on vastannut suurimmasta osasta Suomessa tehdyistä ympäristöluokituksista. Yrityksen palveluvalikoimassa ovat muun muassa kansainvälisesti laajimmalle levinnyt LEED-ympäristösertifiointijärjestelmä, Euroopan suosituin ympäristösertifikaatti BREEAM, kansallinen RTS-ympäristösertifikaatti sekä kansainvälisesti kasvava WELL-sertifiointi.

”Näen yhteisessä tulevaisuudessa useita synergiaetuja ja kasvumahdollisuuksia”, Green Building Partnersin toimitusjohtaja Keijo Leppävuori toteaa.

Kaupan jälkeen Green Building Partners jatkaa toimintaansa Raksystemsin tytäryhtiönä. Raksystems-konsernin pro forma liikevaihtoennuste kaupan jälkeen on 44 miljoonaa euroa vuodelle 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksystems ostaa Green Building Partnersin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat