Kokeile kuukausi maksutta

Sato tahkosi viime vuonna huipputulosta

Myös Saton asuntojen vuokrausaste lähenteli kaikkien aikojen ennätystä päätyen 98,1 prosenttiin.

Jokerikortteli Helsingin Itäkeskuksessa on yksi hyvää tulosta tehneen Saton viime vuonna esittelemistä uusista kohteista.

Asuntovuokraaja Sato paransi viime vuonna selvästi tulostaan. Myös liikevaihto pysyi loivassa nousussa.

Yhtiön tulos ennen veroja pomppasi 670,5 miljoonaan euroon (230,8) ja nettovuokratuotto oli 207,1 miljoonaa euroa (198,5). Vuokra-asuntojen lukumäärä ylitti 26 000 kappaleen rajan.

Liikevaihtoa yhtiö keräsi 295,6 miljoonaa (290,4). Tulokseen sisältyvä sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos oli tuoreen tilinpäätöksen mukaan 552,2 (102,0) miljoonaa euroa. Sato siirtyi tuoreessa tilinpäätöksessään tuottoihin perustuvaan arvostusmenetelmään.

Yhtiön asuntoinvestoinnit olivat 185,9 (143,5) miljoonaa euroa ja sijoitettu pääoma 4 154,2 (3 536,7) miljoonaa euroa. Sijoitetun pääoman tuotto oli 18,9 (7,9) prosenttia ja osakekohtainen tulos 9,45 (3,26) euroa. Osinkoa esitetään jaettavaksi edellisvuoden tapaan 0,50  euroa/osake.

Toimitusjohtaja Sharam Rahi kehuukin vuotta 2019 menestykseksi.

”Toimintaympäristöämme määrittelevät vahvana jatkuva kaupungistuminen sekä vuokra-asumisen suosion kasvu. Pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa jo lähes puolet vakituisesti asutuista asunnoista on vuokra-asuntoja. Meidän vuokrausasteemme lähenteli kaikkien aikojen parasta vuotta päätyen 98,1 prosenttiin”, hän toteaa tilinpäätöstiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sato tahkosi viime vuonna huipputulosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat