Yle: Betoni voittamassa puun Mikkelissä – kaupunki kokee puurakentamisessa liikaa riskejä

Mikkelissä esitetään kaupunkiympäristölautakunnalle, että Urpolaan kaavaillun uuden koulun materiaaliksi tulisi betoni. Kaupungin tilapalvelujen mielestä puurakenteiseen kouluun liittyisi liikaa riskejä. Asiasta kertoi Yle.

Ylen uutisessa kerrotaan, että Mikkelin tilapalveluiden mukaan puusta rakentaminen tulisi betonia kalliimmaksi ja puulla olisi myös huonompi ääneneristävyys ja kosteudensieto. Lisäksi paloturvallisuuden toteutus olisi puurakentamisessa vaativaa. Vertailussa massiivipuisen koulun rakennuskustannukset olisivat noin 2,2 miljoonaa euroa suuremmat kuin betonikoulun. Sen sijaan puurakentamisessa ilmastopäästöt jäisivät kymmeniä prosentteja betonia pienemmiksi ja myös puun imagovaikutus olisi positiivinen.

Koulun hankesuunnitelma palautui takaisin valmisteluun helmikuussa, koska haluttiin vielä selvittää mahdollisuutta rakentaa koulu puusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Betoni voittamassa puun Mikkelissä – kaupunki kokee puurakentamisessa liikaa riskejä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat