Kokeile kuukausi maksutta

Laulava putkimies kisaa Voice of Finlandissa jatkopaikasta

Henry Friman, 40, on itkettänyt tv-kanava Nelosella esitettävän laulukilpailu The Voice of Finlandin valmentajia ja vierailevia laulajatähtiä alkukevään aikana useaan otteeseen koskettavilla tulkinnoillaan ikivihreistä iskelmistä.

Henry Nyman esiintyy Voicessa seuraavan kerran live-lähetyksissä, jotka käynnistyvät koronaviruksen vuoksi vasta ensi syksynä. Kuva: Saku Tiainen.

Frimanilla on nyt aikaa hioa laulutaitoaan, sillä hän odottaa parhaillaan koronavirustilanteen loppumista. Ennen epidemian alkua hän viimeisteli lvi-asentajan ammattitutkintoa Lahden ammattiopisto Salpauksessa.

”Enää puuttuu näyttötutkinto, sillä harjoittelun olen jo tehnyt Lahden Putkihuollon palveluksessa. Nyt odotellaan tilanteen rauhoittumista, jotta voin osoittaa ammattiosaamiseni.”

Seuraavaksi suorat lähetykset

Reilu viikko sitten sunnuntaina Voice-kilpailun toisessa niin sanotussa knockoutissa selvitettiin, ketkä neljä Juha Tapion tiimistä jatkavat kilpailuaan suoriin lähetyksiin. Friman oli yksi neljästä valitusta.

”Tuntuu todella hyvältä. Olen lapsesta lähtien halunnut laulaa, ja minun tavoitteeni kilpailussa on näyttää valmentajille, kuka minä olen. Juha neuvoi minua olemaan oma itseni ja sanomaan laulun sanat tarkoituksella, täydellä sydämellä. Otin siitä ohjeesta kunnolla kiinni.”

Sunnuntain ohjelman palaute oli ylistävää. Apulannan Toni Wirtasen mukaan esityksestä ei puuttunut mitään. Esitys oli aito, uskottava, ja se vei mukanaan.

Tunnelmanluomisella ja koskettavuudella orimattilalainen laulajalahjakkuus hurmasi jo kilpailun karsinnoissa.

Friman selviytyi kilpailuun esittämällä legendaarisen Mauno Kuusiston Kertokaa se hänelle -ikivihreän ja valitsi lauluvalmentajakseen Suomen suosituimpiin laulajiin kuuluvan Juha Tapion. Muina vaihtoehtoina olisivat olleet Anna Puu, Redrama sekä Apulanta-yhtyeen parivaljakko Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

”Minua kannustettiin osallistumaan kilpailuun, ja mietin hetken, sillä Voice on vähän enemmän pop-artistin urasta haaveileville. Mutta olen musiikin suhteen kaikkiruokainen ja pop-artistikin, joka laulaa vähän enemmän iskelmäpohjaisesti.”

Frimanin suvussa on muutenkin laulajalahjakkuutta, sillä hänen pikkuserkkunsa Rainer Friman voitti aikoinaan Syksyn Sävelen.

”Musiikillisesti esikuviani ovat Olavi Virta, Kari Tapio, Elvis ja Tom Jones ja ylipäätään 1960-luvun musiikki.”

Koskettavasti Katri Helenalle

Kilpailun huippukohdikseen tähän mennessä Friman mainitsee tietysti tuoreimman jatkopaikan tuoneen ja Kummisetä-elokuvasta tutun Kun puhut hiljaa rakkaudesta -esityksen, mutta myös sitä edeltäneen karsinnan. Siinä hän esitti Katri Helenan Katson sineen taivaan -euroviisun, ja Katri Helena oli lähetyksessä mukana tähtivieraana. Legendaarinen laulajatar liikuttui kilpailuesityksestä kyyneliin.

”Hän on ollut idolini pienestä pitäen, ja se toi kyllä lisää painetta, kun piti hänen edessään laulaa hänen kappaleensa. Ajattelin, että nyt anna mennä, anna laulun sanoman ja tulkinnan viedä mukanaan, ja suhtauduin jännitykseenkin kuin kaverina.”

Frimanin esitysten aikana sekä valmentajat että yleisö ovat nousseet seisomaan.

”Siinä tilanteessa herkistyy sisäisesti vielä enemmän, kun ihmiset ottavat minut hienosti vastaan. Se on uskomattoman hienoa. Toteutan lapsuuteni unelmaa, toivottavasti saan itselleni uuden ammatin.”

Viime perjantaina julkistetun tiedon mukaan The Voice of Finlandin suorat lähetykset Turun Logomosta siirtyvät syksyyn. Neljä livelähetystä oli tarkoitus esittää huhti-toukokuussa.

The Voice of Finland on Suomen suurin viihdeohjelma, ja jokaista livelähetystä on tekemässä lähes 130-henkinen työryhmä.

”Tällä hetkellä näemme livelähetysten siirtämisen olevan ainoa oikea vaihtoehto. Haluamme toimia vastuullisesti ja turvata omalta osaltamme kilpailijoiden, esiintyjien sekä koko työryhmän terveyden. Samalla noudatamme viranomaisten antamia ohjeistuksia ja määräyksiä”, Nelonen ilmoittaa tiedotteessaan.

Nelonen ja Rakennuslehti kuuluvat Sanoma-konserniin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Laulava putkimies kisaa Voice of Finlandissa jatkopaikasta”

  1. Ja näin saatiin mainostettua oman mediakonsernin reality-kilpailua. Olipa näppärä pikku aasinsilta ja erittäin osuva ja tarpeellinen artikkeli. Tämä on sitä laadukasta ja monimäänistä journalismia….

  2. Hei,

    Juttu on kirjoitettu jo ennen korona-aikaa ja se ilmestyi painetun lehden Vapaalla -osiossa takasivulla, jossa jutun paikka on. Kerromme tällä palstalla alan ammattilaisten harrastuksista ja sellaisista taustalla vaikuttavista inhimillisemmistä puolista. Ihan varmasti olisimme haastatelleet sinuakin, jos olisit alan ammattilaisena esiintynyt Suomen suurimman televiosta tulleen laulukilpailun finaaleissa. Nämä jutut ovat kovasti suosittuja lukijoidemme keskuudessa, Lehdessämme ei ole ollut Voice of Finland -kilpailun mainoksia vaikka samaa konsernia olemmekin.

    Ystävällisesti,

    Johanna Aatsalo

    1. Tämä juttu on itsessään Voice of Finland mainos. Itseasiassa tämäkin kommentti mainostaa kyseistä ohjelmaa. Teidän konserni vieläpä mainostaa televesiossa juuri tämän kaltaisia mainoskampanjoite, missä luodaan ikään kuin tyhjästä ja ohimennen keskustelua mainostettavan tuotteen tai yrityksen ympäriltä. Uskomatonta että et tätä ymmärrä, tai pysty myöntämään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat