Kokeile kuukausi maksutta

Ilmanvaihto-osaaja Climecon pääsi hiilineutraaliustavoitteisiin – kaipaa Suomeen ilmastofiksujen yritysten verkostoa

Yritys korostaa myös omissa hankinnoissaan hiilineutraaliutta ja lähikumppanuutta.

Sisäilmaratkaisuihin erikoistunut Climecon kertoo saavuttaneensa oman toiminnan hiilineutraaliustavoitteet.

Ilmanvaihtotuotteita Pihtiputaalla ja Kausalassa valmistava yritys käynnisti hiilineutraaliushankkeensa viime vuonna. Sen tavoitteena ei ollut pelkästään oman hiilijalanjäljen neutralisointi, vaan tarjota hiilineutraaleja palveluja myös asiakkaille. Apuna projektissa oli konsulttiyritys Gaia.

Climecon saavutti tavoitteen huhtikuun alussa. Yritys kompensoi päästöt tukemalla Kariba REDD+ projektia, jossa suojellaan metsää Zimbabwen pohjoisosassa, Kariba-järven rannalla ja rakennetaan globaaleja hiilinieluja. Yritys tekee yhteistyötä myös John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren hyväksi.

”Olemme vaihtaneet kaiken käyttämämme energian uusiutuvaan ja keskittäneet ostojamme suomalaisille raaka-ainetoimittajille, joiden ympäristöjälki on mahdollisimman pieni. Pyrimme ostamaan läheltä, koska myös sillä on vaikutus hiilijalanjälkeen”, toimitusjohtaja Tommi Uksila selvittää.

”Suomeen pitäisikin luoda ilmastofiksujen rakennus- ja kiinteistöalan yritysten ketju, jonka jäsenet jakaisivat kokemuksia keskenään ja painottaisivat hankinnoissa hiilineutraaleja kumppaneita”, hän lisää.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmanvaihto-osaaja Climecon pääsi hiilineutraaliustavoitteisiin – kaipaa Suomeen ilmastofiksujen yritysten verkostoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat