Kiinteistö- ja rakennusala kannustaa sähköiseen allekirjoittamiseen

Sähköisen allekirjoittamisen tuomat säästöt voivat olla kymmeniä miljoonia euroja. Lisäksi ympäristökuormitus laskee paperimäärän laskemisen myötä. Ala haastaakin kaikkia toimijoita mukaan sähköiseen allekirjoittamiseen.

Rakennus- ja kiinteistöala haluaa kynät pois digitalisaatiota jarruttamasta.

“Laaja-alainen digiloikka vaatii koko Kira-alaa koskettavia toimenpiteitä”, painottaa Raklin toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen. Rakli ja kahdeksan muuta merkittävää kiinteistö- ja rakentamisalan toimijaa lanseerasivat 13.5.2020  yhteistyössä #kynätpois-haasteen. Haaste tähtää alan toiminnan tehostamiseen sähköisen allekirjoittamisen avulla.

“Toimialan ensimmäisen yhteisen digihaasteen tavoitteena on varmistaa katkeamattomat digitaaliset prosessit, sekä tuottaa selvää ajan ja rahan säästöä. Paperista luopumisella on tietysti myös positiivisia ympäristövaikutuksia”, Laurikainen toteaa.

Haaste tukee toimialan kokonaisvaltaista kehitystä ja kannustaa toimijoita kertomaan digikehityksen vaikutuksista konkreettisten esimerkkien avulla.

Haasteen ennakkokyselyyn vastasi yli 220 toimijaa. Tällä hetkellä 2,7% vastaajista kertoo allekirjoittavansa asiakirjat täysin digitaalisesti. Yhteensä 71% on aikeissa tai mahdollisesti siirtymässä sähköiseen allekirjoittamiseen. Vastaajista 53 prosenttia allekirjoittaa asiakirjat edelleen täysin käsin ja papereita tulostaen sekä postitellen. Yli 10% vastaajista ei aio siirtyä sähköiseen allekirjoittamiseen lainkaan.

Toimialan laajuisten positiivisten vaikutustenmahdollistamiseksi haasteella on tärkeä rooli muutoksen käynnistäjänä.

“Yhteisten ponnistusten kerrannaisvaikutus on merkittävä. Yhteistyössä ja läpinäkyvästi toteutettu digitalisaatio mahdollistaa kestävän kasvun ja tehokkuuden”, sanoo Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell.

Kyselyyn vastanneiden osalta laskettuna sähköisen allekirjoituksen kautta saatavat vuosittaiset säästöt voisivat olla 24 miljoonaa euroa, mikä vastaa keskimäärin esimerkiksi 2 400 digikehityssprinttiä. Ajassa tämä tarkoittaisi 213 000 henkilötyötuntia ja paperia säästyisi vuosittain 25 miljoonaa arkkia, joka leikkaisi hiilidioksidipäästöjä 115 000 kiloa.

Kynatpois.fi -haastesivun laskurilla KIRA-alan organisaatiot voivat helposti laskea sähköiseen allekirjoittamiseen siirtymisen potentiaaliset vaikutukset omassa organisaatiossaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistö- ja rakennusala kannustaa sähköiseen allekirjoittamiseen”

Jätä kommentti