Näin toimitusjohtajien ansiot suhteutuvat työntekijöiden palkkoihin – Koneen Henrik Ehrnrooth tienaa kolmessa päivässä yhtiönsä työntekijän vuosipalkan

Rakennus- ja kiinteistöalan julkisista osakeyhtiöistä osa näyttäisi arvostavan toimitusjohtajansa työpanoksen monikymmenkertaiseksi keskimääräiseen työntekijäänsä verrattuna, kun vertaa johtajille maksettuja palkkoja ja palkkioita henkilöstön keskipalkkoihin.

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth. Kuva: Kone
Yhtiöiden välillä on kuitenkin huimat erot. Toisessa äärilaidassa on Kone, jonka toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth vastaa palkkioidensa perusteella 83:a yhtiön työntekijää ja tienaa kolmessa työpäivässä saman verran kuin työntekijä vuodessa. Sen sijaan Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roininen ansaitsee vain 2,2-kertaisesti muuhun henkilöstöön nähden.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näin toimitusjohtajien ansiot suhteutuvat työntekijöiden palkkoihin – Koneen Henrik Ehrnrooth tienaa kolmessa päivässä yhtiönsä työntekijän vuosipalkan”