Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan toimitusjohtajien keskitienestit ylittivät miljoonan – Caverionin Lehtorannan palkkiot yli kolminkertaistuivat

Rakennus- ja kiinteistöalan julkisten osakeyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräinen ansiokehitys oli varsin hyvä viime vuonna.

Ari Lehtoranta. Kuva: Rio Gandara / HS

Toimitusjohtajien kokonaistienestit kasvoivat viime vuonna keskimäärin yhdeksän prosenttia reiluun miljoonaan euroon. Kiinteiden palkkojen kasvuvauhti ei ollut aivan yhtä ripeää, mutta toki reilun viiden prosentin korotuskin vuodessa tuntuu tavallisen palkansaajan palkankorotuksiin verrattuna oikein hyvältä. Keskimäärin alan toimitusjohtajat ansaitsivat kiinteää palkkaa luontoisetuineen vajaat 420000 euroa.

Aivan kaikilla johtajilla kokonaisansiot eivät kuitenkaan nousseet, sillä erilaiset kannustinjärjestelmät aiheuttavat suurta vaihtelua tienesteihin. Molempina vertailuvuosina tehtävissään täyden vuoden olleista toimitusjohtajista seitsemän ansaitsi viime vuonna kokonaisuudessaan enemmän ja viisi vähemmän kuin vuonna 2018. Yhdellä eli Lehto Groupin Hannu Lehdolla ansiot pysyivät ennallaan. Jopa kiinteä palkka luontoisetuineen supistui hienoisesti kolmella johtajalla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusalan toimitusjohtajien keskitienestit ylittivät miljoonan – Caverionin Lehtorannan palkkiot yli kolminkertaistuivat”

  1. Jos tehdystä työstä maksettaisiin, mitä ansiot silloin olisivat? Toimenkuva on sisällöltään melko mitätön, ansiot saattavat tulla enemmän edustamisesta? Mihin toimitusjohtajaa yleensä edes tarvitaan?

Viimeisimmät näkökulmat