Lapti urakoi vuokra-asuntoja Tuusulaan

Rakennusliike Lapti oy urakoi Nemoy Rakennuttaja oy:lle vuokra-asuntokohteen Lahelanpellon alueelle Tuusulaan.

Asunto oy Tuusulan Oiva on rivitaloyhtiö, johon tulee yhteensä 29 vuokra-asuntoa kolmeen rakennukseen. Asuntojen koot vaihtelevat 33 neliömetrin yksiöistä 86 neliön perheasuntoihin. Työt ovat jo käynnistyneet maansiirto- ja perustustöillä. Kohde valmistuu keväällä 2021.

Kohteessa panostetaan ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen. Asunnot lämmitetään maalämmöllä, joka saadaan taloyhtiön tontille sijoittuvista kuudesta lämpökaivosta. Talot täyttävät A-energialuokan vaatimukset. Asumisen ympäristövaikutuksia alentaa asukkaiden mahdollisuus kahteen yhteiskäyttöautoon.

Kohde rahoitetaan Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus Aran myöntämällä korkotuella ja Kuntarahoitus oyj:n vihreällä rahoituksella. Tuusulan Oiva hyväksyttiin Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen kohteeksi ensisijaisesti hyvän energiatehokkuutensa vuoksi.

Vihreän rahoituksen arviointiryhmän mielestä hanke edustaa toteutukseltaan nykyaikaista ja edelläkävijämäistä rakennuttamisen ja rakentamisen osaamista, joka huomioi monipuolisesti energiatehokkuuden vaatimukset sekä rakennuksen elinkaaren aikaiset käytön ja käytettävyyden vaatimukset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti urakoi vuokra-asuntoja Tuusulaan”

Jätä kommentti