Espoo suunnittelee poikkeuksellisen suurta omakotitalotonttihakua

Espoon kaupunki suunnittelee järjestävänsä myös tänä syksynä asukkaille tarkoitetun omakotitonttihaun. Tällä kertaa hakuun on tulossa viime vuosia suurempi määrä tontteja.

Pientaloja Espoon Kauklahdessa. Kuva: Marko Oikarinen.

Yhteensä tontteja on tulossa hakuun 78.

Tonteista valtaosa sijaitsee kehittyvällä Kurttilan pientaloalueella Saunalahden palvelujen ja meren läheisyydessä. Kurttilasta tontteja on tulossa hakuun mukaan 51. Näistä suurin osa sijaitsee merellisessä Kallvikissa. Kurttilaan on suunnitteilla runsaasti uudisrakentamista, ja alueen katuja rakennetaan parhaillaan.

Tonteista 23 löytyy luonnonläheiseltä Henttaan alueelta, Suurpellon palveluiden vierestä. Haettaviin tontteihin lukeutuu lisäksi kolme tonttia suositulta Lintuvaaran alueelta sekä yksi tontti Pohjois-Espoon Perusmäen uudelta asuinalueelta.

Tontit ovat kooltaan noin 485–1 250 neliömetriä ja rakennusoikeutta niillä on noin 120–260 kerrosneliömetriä.

Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päättää tonttihausta ja sen ehdoista kokouksessaan 10. elokuuta. Jaostolle esitetään, että hakijalla on mahdollisuus valita, vuokraako tontin vai ostaako sen omakseen.

Vuonna 2019 noin kolmasosa kaupungin omakotitontin saaneista tarttui ostomahdollisuuteen. Tällöin haussa mukana oli 54 tonttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Espoo suunnittelee poikkeuksellisen suurta omakotitalotonttihakua”

  1. Luulisi näin korona-aikoina kelpaavan, ja trendihän oli jo muutenkin kääntymässä taas OKT-painotteisempaan suuntaan. OKT on mukava asuinympäristö, enkä ainakaan itse enää kerrostaloon muuttaisi kun olen tähän tottunut.

  2. 78 omakotitalotonttia tarjolla noin 290 000 asukkaan kunnassa eli tarjolla on yksi omakotitalotontti noin 3700 asukasta kohti. Jos tonttia kohti tulee keskimäärin vaikkapa 4 asukasta, niin tuossa ollaan tekemässä uusia asuntoja yhteensä noin 300 asukkaalle. Se vastaa noin yhtä promillea Espoon väkiluvusta. Vaikka määrä on edellisvuotta hiukan isompi, ei noin vähäisellä tonttitarjonnalla ihan hirveästi paikallisia asuntomarkkinoita vielä heilutella.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat