Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi alkuvuonna

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynnin arvo kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,3 prosenttia ja nousi yhteensä 513 miljoonaan euroon.

Kuvituskuva. Kuva: Laura Oja

Vuoden toisella neljänneksellä myynti kasvoi 0,9 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.

”Sähköasennukset ovat jatkuneet työmailla virusepidemiasta huolimatta myös loppukeväällä”, Sähköteknisen Kaupan Liiton (STK) toimitusjohtaja Tarja Hailikari kertoo.

Hailikarin mukaan sähkötekniselle kaupalle tärkeä rakennustuotanto tulee pitämään yllä kysyntää vielä jonkin aikaa, jos mittarina käytetään keväällä toteutuneita hankkeiden aloituksia. Myönnettyjen rakennuslupien määrä sen sijaan on laskussa, mikä kertoo rakentamisen huippuvuosien olevan nyt ohi.

Tilastokeskuksen mukaan maalis-toukokuussa aloitettiin kaikkiaan 11 730 asunnon rakentaminen, mikä 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakennushankkeita kaikkiaan aloitettiin tilavuudella mitattuna 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna ja asuinrakentamisen aloituksissa kasvua oli vastaavasti 12 prosenttia. Samalla ajanjaksolla rakennuslupia myönnettiin 2,8 miljoonaa kuutiometriä, kun määrä oli vuotta aiemmin 3,3 miljoonaa kuutiometriä. Kerrostaloille myönnettyjen lupien kuutiomäärä väheni 14 prosenttia ja pientalojen kuutiomäärä 10 prosenttia vuodentakaisesta.

Hailikarin mukaan katse kannattaa nostaa syklisestä rakentamisesta pitempään kehityskulkuun. Sähkön merkitys kasvaa jatkuvasti niin toimivan yhteiskunnan kuin ihmisten hyvinvoinnin tuottajana. Tästä kertovat muun muassa sujuva siirtyminen etätyöhön sekä uudet yhteydenpidon muodot koronakeväänä.

”Sähköistysala tulee tarjoamaan paljon uusia mahdollisuuksia ja entistä merkityksellisempää roolia sen piirissä toimiville. Nuorten opiskelijoiden kiinnostus näkyy jo heidän valinnoissaan vahvistaen sähkötekniikan asemaa tulevaisuuden alana.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat