200-vuotiaan Merikasarmin uusin perusparannus on tehty hyvässä hengessä Engelin suunnitelmia kunnioittaen

Suomessa harvoin päästään korjaamaan 200 vuoden ikäistä arvorakennusta. Merikasarmi on yksi Engelin arvokohteista, joka 1980-luvun korjauksissa ja laajennuksessa otettiin ulkoministeriön käyttöön.

Merikasarmin vanhimmat rakennukset rannalla ovat 1820-luvulta, pihan perällä oleva sairaala 1830-luvulta ja pihalla olevat pitkät toimistorakennukset ja Engelin suunnitteleman upseeritalon kopio 1980-luvulta. Kuva HS/JM
Valtioneuvoston vuokraama ja pääosin ulkoministeriön käyttöön tulevan Merikasarmin perusparannus Helsingin Katajanokalla on edennyt hyvin niin aikataulun kuin budjetinkin osalta. Suunnittelijat ja aliurakoitsijat kehuvat työmaan erinomaista johtamista ja hyvää henkeä. Pienistä ongelmista, joita rakentamisessa aina syntyy, on selvitty etsimällä ratkaisuja eikä syyllisiä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “200-vuotiaan Merikasarmin uusin perusparannus on tehty hyvässä hengessä Engelin suunnitelmia kunnioittaen”