Kokeile kuukausi maksutta

Fixcel Groupilta siirrettävät väistötilat Helsingin Puistolaan – lajissaan Suomen suurimmat

Rakennustöiden on tarkoitus alkaa marraskuussa ja niiden arvioidaan päättyvän kesällä 2021.

Arkkitehdin alustava hahmotelma Suuntimopuiston rakennuksesta.­(Kuva: WSP Finland oy)

Helsingin Puistolaan Suuntimopuistoon rakennetaan 8 500 neliöinen siirrettävä teräsrakenteinen rakennus. Rakennus toimii ensin väistötilana niille lapsille, joiden koulu- ja päiväkotitiloja korjataan tai uusia pysyviä tiloja rakennetaan.

Tilat on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2021. Aluksi ne toimivat Maatullin alakoulun ja päiväkoti Mintun väliaikaistiloina.

Suuntimopuiston tilat rakentaa Fixcel Group oy, jonka mukaan kohteen on arvioitu olevan valmistuessaan Suomen suurin siirtokelpoinen rakennus.

Rakennuksen valmistus aloitettiin Fixcelin Hämeenlinnan tehtaalla heinäkuussa, jossa se rakennetaan lähes valmiiksi. Rakennus toteutetaan toisiinsa liitettävistä teräskennoista, jotka kasataan valmiiksi paikan päällä. Teräskennoelementit ovat turvallisia, koska ne eivät tarjoa kasvualustaa mikrobikasvustolle tai homeelle.

Suuntimopuistossa rakennustöiden on tarkoitus alkaa marraskuussa ja niiden arvioidaan päättyvän kesällä 2021, jotta se voidaan ottaa oppilaiden käyttöön ensi syksynä.

Uuden rakennuksen itäpuolelle jäävää osuutta Suuntimopuistosta kehitetään omana hankkeenaan. Sen suunnittelu on aikataulutettu alkamaan loppuvuodesta 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fixcel Groupilta siirrettävät väistötilat Helsingin Puistolaan – lajissaan Suomen suurimmat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat