Kokeile kuukausi maksutta

Lehto rakentaa puukerrostalokorttelin Järvenpäähän

Järvenpään kaupungin järjestämän Myllytien–Valtuustonkadun korttelin kumppanuushaun voitti rakennusliike Lehto Group.

Alustava havainnekuva Järvenpäähän nousevasta puukerrostalokorttelista. Kuva: Luo Arkkitehdit.

Järvenpään kaupunki julkaisi toukokuussa 2020 kumppanuushaun, jossa haettiin yhteistyökumppania Myllytie-Valtuustonkatu -korttelin kehittämishankkeen yhteissuunnitteluun ja siinä laadittavan konseptin toteuttajaksi.

Toimija valittiin laatukriteereihin perustuen vertaamalla esitetyn toteutusehdotuksen ratkaisuja suhteessa asetettuihin laatutavoitteisiin ja toteutuksen reunaehtoihin.

Korttelin yhteissuunnittelu ja kumppanuuskaavoitus käynnistyy lokakuussa yhteistyössä Lehdon ja LUO Arkkitehtien kanssa. Osana yhteissuunnittelua valmistellaan korttelin asemakaavamuutos. Tavoitteena on, että kaava on hyväksymiskäsittelyssä kevättalvella 2021 ja lainvoimainen kesällä 2021.

Tavoiteaikataulun puitteissa rakentaminen voisi alkaa syksyllä 2021.

”Haimme uudentyyppisellä kumppanuushaulla toimijaa korttelin kehittämishankkeeseen. Kyseessä on kaupungin paraatipaikka ja siitä syystä halusimme valita toteuttajan ainoastaan laatukriteereihin perustuen. Puurakentaminen, pysäköintiratkaisu ja resurssiviisas toteutus erottivat Lehdon ja Luo Arkkitehtien kokonaisuuden kilpailijoista. Suunnitelma vastasi hyvin kaupunkistrategiamme mukaisiin vaatimuksiin”, Järvenpään kaupungin projektipäällikkö Salla Niemelä kertoo.

” Puukerrostalojen huoneistot rakennetaan sään suojassa kotimaisilla tehtaillamme, mikä varmistaa rakentamisen laadun säällä kuin säällä”, Lehdon hankepäällikkö Antti Leinonen sanoo.

Kortteli sijaitsee keskeisellä paikalla Järvenpään keskustassa.

”Suunnitelmassamme Myllytien varsi täydentyy 7-kerroksisella puutalokolmikolla. Veistoksellinen kattomuoto luo puukorttelille tunnistettavaa ilmettä”, arkkitehti Virve Väisänen Luo Arkkitehdeilta kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto rakentaa puukerrostalokorttelin Järvenpäähän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat