Kokeile kuukausi maksutta

Lukitusarkkitehti on paljon vartija – työ vaatii tuhansien yksityiskohtien hallintaa

Rakennusarkkitehti Tuula Olli on työskennellyt vuodesta 1997 lähtien Arkkitehdit NRT:n palveluksessa, ja hänen erikoisosaamistaan ovat erilaiset täydentävien rakennusosien suunnittelutehtävät.

Rakennusarkkitehti Tuula Olli on erikoistunut täydentävien rakennusosien suunnittelutehtäviin. Kuva: Liisa Takala.

Esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin uudis- ja peruskorjaushankkeessa hänen tehtäviinsä sisältyivät lukitus- ja heloitusjärjestelmien sekä kunnostettavien ovi- ja ikkunarakenteiden suunnitelmat. Työ tehtiin työyhteenliittymä Arkkitehdit NRT ja Arkkitehtitoimisto K2S:n työryhmässä.

Monipuolista työtä

Ollin mukaan julkisten kohteiden lukitus- ja heloitusjärjestelmien suunnittelu on monipuolista ja laaja-alaista. Rakennusosien määrät, käyttövaatimukset, palo- ja savuosastoinnit sekä turvallisuus tuovat sopivaa lisähaastetta.

”Kunnostettavien rakennusosien suunnittelutyön aloitamme yleensä tutkimalla historiaselvityksiä, tyypittämällä rakenteita sekä inventoimalla rakenteita paikan päällä mittaamalla ja valokuvaamalla”, Olli kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lukitusarkkitehti on paljon vartija – työ vaatii tuhansien yksityiskohtien hallintaa”

Viimeisimmät näkökulmat