Skanskan Hörkkö: ”Tällaista ei kerta kaikkiaan saa tapahtua”

Toimialajohtajan mukaan suurimmassa osassa tapauksista korjaukset sujuvat hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä.

 

Toimialajohtajan mukaan suurimmassa osassa tapauksista korjaukset sujuvat hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä.  

Helsingin Sanomissa ja Rakennuslehdessä tiistaina julkaistu artikkeli taloyhtiöiden havaitsemista rakennusvirheistä Skanskan kohteissa pk-seudulla on saanut yhtiön reagoimaan.

Molemmille medioille osoittamassaan kannanotossa Skanskan toimialajohtaja Jukka Hörkkö pahoittelee tapahtunutta. Samalla hän korostaa, että kaikki asuntorakennuskohteet, joissa on käytetty vastaavanlaisia rakenteita, on tarkastettu ja ilmenneet puutteet korjattu.

”Turvallisuus on meille kaikkein tärkein asia. Olemme äärimmäisen pahoillamme, että sellaisia puutteita on esiintynyt, joista on seurannut turvallisuusriskejä. Tällaista ei kerta kaikkiaan saa tapahtua. Olemme käyneet suunnittelijoidemme ja alihankkijoidemme kanssa läpi nämä puutteet ja rakennuskohteidemme suunnitelmat sekä sen, miten vastaavat tapahtumat jatkossa estetään”, Hörkkö vakuuttaa.

Myös BoKlok-kohteiden paloturvallisuuteen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota.  Hörkön mukaan palokatkot ja muut paloturvallisuusratkaisut suunnitellaan ja toteutetaan rakennusmääräysten mukaisesti. BoKlok-suunnittelutiimissä on mukana myös palotekniikan asiantuntija, jonka kanssa käydään paloturvallisuussuunnitelmat rakennuskohteen osalta läpi.

”Jokainen uuden asunnon ostaja luonnollisesti odottaa, että hänen kotinsa on mahdollisimman virheetön, ja jos puutteita löytyy, ne korjataan nopeasti. Olemme hyvin harmissamme, että emme ole onnistuneet palvelussamme kaikkien taloyhtiöiden kohdalla”, Hörkkö toteaa.

Hän tunnustaa, että jokaisessa rakennuskohteessa tehdään yleensä jonkin verran vuosikorjauksia. Suurimmassa osassa tapauksista korjaukset kuitenkin sujuvat Hörkön mukaan hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä.

”Joissakin taloyhtiöissä korjauksia on tehty selvästi normaalia pidempään, eikä näin saisi tietenkään käydä. Tämä on tietysti erittäin valitettavaa ja on monen tekijän summa. Mitään yhtä yksittäistä syytä tähän ei ole”, Hörkkö toteaa.

EPSI Ratingin asiakastyytyväisyysindeksissä Skanskan tulos vuonna 2019 oli 77,5. Se on EPSIn mukaan korkea.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Skanskan Hörkkö: ”Tällaista ei kerta kaikkiaan saa tapahtua””

 1. Seli seli. Surkeata laatua sikahintaan ja ihmisten ahtamista kenkälaatikkoon, koska pölhöurbanismi ja ilmastonmuutoshysteria. Tosin tasapuolisuuden nimissä todettakoon että tähän syyllistyvät muutkin kuin jutun kohteena ollut yhtiö, joten Suomelle – ja ennen kaikkea täkäläisille kaupunkiseuduille – endeemistähän tämä näyttää olevan.

 2. HaHa siinähän ostelette ylihintasia koirankoppeja ja maksatte niitä loppuelämän. Onnea vaan maailman hölmöimmälle tuulitakkikansalle.

 3. BoKlok eli kun näyttää hienolta paperilla niin mitä vaan paskaa voi tuottaa. Mutta paperit on kunnossa, siihen ne ”mestarit” käyttää kaiken aikansa ja lopun ajan syyttelee aliurakoitsijoita.

 4. Kertokaa mulle viisaammat:

  Jos esim. 25 vuotta sitten rakennetussa toimistotakennuksessa tehdään täysimittainen, rakennusluvan vaativa sisätilaremontti, mennänkö silloin aina vanhempien säädösten mukaan, vai nykyisten säädösten mukaan?

  Esimerkkitapauksessa saneerattava toimistorakennus, joka on omansa, siis erillään muista rakennuksista, ja joka on aikanaan määritetty kokonaisuudessaan yhtenäiseksi paloalueeksi.

  Rakennuksessa on sprinklerijärjestelmä, joka kattaa työtilat, aulat, oleskelutilat, rappukäytävät, konehuoneet sekä kuilut.

  Ainoatakaan palopeltiä ei ole.

  Yhtään palo-osastoa ei ole, eli myös seinät voivat olla vaikka puuta.

  Kysymykseni siis on: Korvaako sprinklerijärjestelmä muut palon leviämisen estämiseen suunnitellut vempaimet, kuten ilmanvaihdon palopellit, viemäreiden palomansetit, sekä E.I – luokitellut palokipsilevyt, massat, tuplakipsilevyt tai ilmanvaihtokanavien paloeristyksen?

Jätä kommentti