Kokeile kuukausi maksutta

Tekoäly helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja pihistää energiaa – ”Tiedämme jo nyt, että olemme säästäneet taloyhtiön energiakuluissa”

Tiedon kerääminen ja käyttäminen kiinteistöhuollon tehostamisessa yleistyy kovaa vauhtia.

Isännöitsijä Jenni Alhonmäki ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Miettinen ovat tyytyväisiä uuteen järjestelmään. Kuva: Johanna Aatsalo

Kankaanpääläisessä asunto-osakeyhtiö Venlatorpissa on vuoden verran opeteltu uudenlaista arkea älylämpöpalvelun kanssa. Yhtiöön asennettiin suomalaisyhtiö Leanheatin kehittämä tekoälypohjainen järjestelmä, jonka avulla voidaan säästää energiaa ja saadaan asuntojen sisälämpötilat pidettyä aiempaa vakaampina.

”Asuntojen sisälämpötilat ovat nyt tasaisemmat ja liikkuvat muutaman asteen sisällä. Asukkaan kannalta parasta on se, että jos asunnossa on liian kuuma tai kylmä tai kosteaa, niin järjestelmän avulla voidaan heti selvittää, mistä asunnosta on kyse, ja pyytää huoltoyhtiö paikalle selvittämään”, asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Reijo Miettinen kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tekoäly helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja pihistää energiaa – ”Tiedämme jo nyt, että olemme säästäneet taloyhtiön energiakuluissa””

Viimeisimmät näkökulmat