Kokeile kuukausi maksutta

KSBR rakentaa infran kahteen tuulivoimapuistoon

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) on sopinut kahden uuden tuulivoimapuiston infran rakentamisesta yhteistyössä rahoittajayhtiö Luxcaran ja uusiutuvan energian hankekehittäjän Abo Windin kanssa.

Urakat toteutetaan Pihtiputaalle Keski-Suomeen ja Sieviin Pohjois-Pohjanmaalle. KSBR tekee molempien tuulipuistojen infran niin sanottuna avaimet käteen -toimituksena, eli yhtiö vastaa puistojen suunnittelusta, tie- ja nostoalueiden rakentamisesta sekä perustusten, sähköaseman, päämuuntajien ja kaapeloinnin toimituksesta kokonaisurakkana.

”Aloitamme työt viimeistään marraskuun alussa kummassakin kohteessa. Merkittävin osa urakasta toteutetaan kevään ja alkukesän 2021 aikana”, KSBR:n projektipäällikkö Oskari Pylkkönen sanoo tiedotteessa.

Sekä Pihtiputaan että Sievin 30 megawatin puistoihin tulee 7 voimalaa, joiden kokonaiskorkeus on noin 215 metriä. Pihtiputaalla puisto nousee Ilosjoen kylälle, Sievissä Jakostenkalliolle.

Voimalatoimittajaksi Luxcara on valinnut Vestaksen. Sähkö myydään suoraan yritysasiakkaille ja puisto rakennetaan ilman valtion tukia.

KSBR kertoo panostavansa koronavirustartuntojen torjuntaan kaikilla työmaillaan. Monilla erityisjärjestelyillä suojellaan eri osapuolten terveyttä ja taataan työmaiden pyöriminen ja toimintavarmuus.

Aiemmin tässä kuussa KSBR, Luxcara ja Abo Wind ilmoittivat aloittavansa yhdessä Haapajärven Välikankaan tuulipuiston rakentamisen. Pihtiputaan ja Sievin tilaukset muodostavat yhdessä Välikankaan kanssa kolmen projektin täyden infratoimituksen Luxcaralle.

Tällä hetkellä KSBR:llä on rakenteilla neljän eri tuulipuiston infra eri puolilla maata: Piiparinmäen tuulipuistossa Kainuussa ovat menossa viimeistelytyöt. Korkeakankaalla Karstulassa keskitytään kaapelointi-, ilmalinja- ja sähköasematöihin. Välikankaan tuulipuistossa Haapajärvellä ovat käynnissä maanrakennus-, kaapelointi ja voimalaperustusten rakennustyöt. Mastokankaan tuulivoimatyömaalla aloitellaan maanrakennustöitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR rakentaa infran kahteen tuulivoimapuistoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat