Kokeile kuukausi maksutta

KSBR urakoi infran Karstulan tuulipuistoon

Keski-Suomen Betonirakenne (KSBR) urakoi infran yhdeksän tuulivoimalan tuulipuistoon Karstulan Korkeakankaalla. Yhtiön osalta projekti päättyy keväällä 2021, ja tuulipuisto valmistuu vuoden 2021 lopussa.

Kuva ei ole Karstulan tuulipuistosta. Kuva: Seppo Mölsä

”Aloitamme työt näinä päivinä ja toteutamme ne avaimet käteen -mallilla. Se kattaa kaikki muut työt paitsi turbiinien asennuksen ja sähkönsiirron”, rakentamisesta vastaava KSBR:n projektipäällikkö Teemu Kemppe kertoo tiedotteessa.

Tuulipuiston hankekehittäjä ja rakennuttaja on OX2. Noin 230 metriä korkeat turbiinit toimittaa Nordex ja verkkoliitynnän Fingrid. Rahoittajana on uusiutuvaan energiaan keskittyvä pääomasijoittaja Aquila Capital.

Korkeakankaan yhdeksän tuulivoimalan teho on yhteensä noin 43 megawattia. Puiston vuosituotanto noin 140 gigawattituntia, mikä vastaa noin 28000 kotitalouden sähkönkulutusta.

Keski-Suomen Betonirakenne ja OX2 ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. ”Viimeksi toteutimme OX2:lle Kurikan Ponsivuoren tuulipuiston, joka valmistui syksyllä 2019”, KSBR:n tuulivoimarakentamisen toimialajohtaja Juha Tuominen kertoo.

Hedet-tuulivoimapuistossa Närpiössä Keski-Suomen Betonirakenteen projekti on luovutusvaiheessa. Lisäksi työt ovat alkaneet Piiparinmäen tuulipuistossa Kainuussa, jossa tilaajana on suomalainen tuulivoimayhtiö Ilmatar Energy oy. Google ostaa yli puolet sen tuottamasta sähköstä samoin kuin Hedetin puiston sähkön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR urakoi infran Karstulan tuulipuistoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat