Kokeile kuukausi maksutta

Lapwall lopettaa Ruotsin-tytäryhtiönsä konkurssimenettelyllä

Puuelementtitoimittaja Lapwall on toiminut Ruotsissa paikallisen Lapwall ab:n kautta vuodesta 2017. Nyt Lapwall on päättänyt kuitenkin lopettaa Ruotsin-tytäryhtiönsä.

Kuuntele juttu

Yhtiö toimi aiemmin Ruotsissa vientikaupan muodossa. Siellä projektit eivät ole viime aikoina sisältäneet asennusta toisin kuin usein kotimaassa.

”Ennakoimme näin jatkuvan myös tulevaisuudessa, joten olemme päättäneet lopettaa tytäryhtiömme toiminnan konkurssimenettelyllä. Ruotsin markkinan osalta palataan siis aiempaan vientimalliin, jota johdetaan Suomesta”, Lapwall oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo tiedotteessa.

”Vuoden 2017 alussa ostimme Metsä Woodin projektiliiketoiminnan ja puuelementtien valmistuksen. Näin täydensimme jo ennestään laajaa tuotevalikoimaamme.”

Lapwall kertoo liikevaihtonsa kasvaneen koronaepidemian vaikutuksista huolimatta ja arvioi liikevaihtonsa ylittävän 30 miljoonaa euroa tänä vuonna. Myös konsernin kannattavuus on parantunut selkeästi, ja vuonna 2020 konsernin liikevoittoprosentti tulee olemaan noin 10 prosentti liikevaihdosta. Lisäksi yhtiön taseasema on vahvistunut merkittävästi.

Lapwallin seinä-, välipohja- ja kattoelementit ovat tänä vuonna saaneet rinnalleen uudet kylmät kattoelementit sekä kuorielementit korkeaan rakentamiseen. Yhtiö on lisäksi laatinut tuotteilleen standardoidut EPD-mallin mukaiset ympäristöselosteet.

Yhtiö uskoo puuelementtien käytön kasvuun rakentamisessa lukuisista eri syistä. Strategiana onkin keskittyä oman Leko-elementointijärjestelmän sekä siihen liittyvien palvelu- ja tuotantoprosessien edelleen kehittämiseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lapwall lopettaa Ruotsin-tytäryhtiönsä konkurssimenettelyllä”

  1. Suomalaiset firmat käyvät ruotsissa kukin vuorollaan ottamassa turpiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat