Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssien määrä laski rakentamisessa viime vuonna

Tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä laski rakentamisessa viime vuonna.

Rakentamisessa konkursseja laitettiin vireille viime vuonna 417, kun niitä toissa vuonna oli 520. Laskua on noin 20 prosenttia.

Konkurssiin haetuissa rakennusalan yrityksissä oli viime vuonna 2 324 henkeä töissä. Se on 38 prosenttia vähemmän kuin toissa vuonna, jolloin luku oli 3 746. Rakentamisessa henkilöstön määrä väheni eniten.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–joulukuussa 2020 pantiin vireille 2 135 konkurssia, mikä on 488 konkurssia eli 18,6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 10 876. Se on 1 672 henkilöä eli 13,3 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palvelujen päätoimialalla. Suhteellisesti eniten konkurssit vähenivät kuljetus ja varastointi -päätoimialalla.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä kasvoi muut palvelut – sekä kuljetus ja varastointi – päätoimialoilla. Muilla päätoimialoilla henkilökunnan määrä laski.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä.

Konkurssiin hakemista rajoitettiin määräaikaisella lakimuutoksella, joka astui voimaan vapusta alkaen. Lakimuutos on voimassa tammikuun loppuun saakka. Muutoksella rajoitettiin velkojien mahdollisuutta hakea velallisia konkurssiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssien määrä laski rakentamisessa viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat