Kokeile kuukausi maksutta

Näissä kaupungeissa asuntojen hinnat nousivat viime vuonna eniten

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuonna koko maassa hieman pääkaupunkiseudun vahvan nousun tukemana. Muualla Suomessa hinnat laskivat.

Kuva: Anne Kurki

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuonna vuoteen 2019 verrattuna koko maassa 1,4 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,5 prosenttia ja laskivat muualla Suomessa 0,7 prosenttia.

Vuoteen 2019 nähden hinnat nousivat viime vuonna suurista kaupungeista ja maakuntakeskuksista eniten Helsingissä, Porvoossa ja Tampereella. Helsingissä nousua kertyi 4,6 prosenttia, Porvoossa 4,0 prosenttia ja Tampereella 3,7 prosenttia. Hinnat laskivat eniten Kouvolassa (-6,4 %), Mikkelissä (-5,4 %) ja Lahdessa (-4,9 %).

Maakunnittain tarkasteltuna hinnat nousivat vuoteen 2019 verrattuna viime vuonna Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Hinnat laskivat eniten Etelä-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Karjalassa.

Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet suurista kaupungeista selvästi muita kaupunkeja enemmän Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Loppuvuonna 2020 hintojen eriytyminen jatkui edelleen. Hintakehityksessä on kuitenkin suuria eroja kaupunkien sisällä ja huoneistotyypeittäin: esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa hinnat ovat nousseet viidessä vuodessa jopa 26 prosenttia, kun taas kauempana keskustasta hinnat ovat nousseet noin 9 prosenttia.

Vanhan kerrostalokaksion keskimääräinen neliöhinta vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä oli Helsingin keskustassa 7783 euroa, Tampereen keskustassa 3689 euroa ja Turun keskustassa 3589 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näissä kaupungeissa asuntojen hinnat nousivat viime vuonna eniten”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat