Kokeile kuukausi maksutta

Granlundin Pekka Metsi: ”Talotekniikan toimintamallit railakkaasti uusiksi”

Rakennuslehden uudessa sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Pekka Metsi on talotekniikka-alan keskeisiä toimijoita niin alan johtavan asiantuntijaorganisaation vetäjänä kuin taustavaikuttajana monilla foorumeilla. Hän on moderni yritysjohtaja, joka antaa alaisilleen vapauksia ja vastuuta Granlund-konsernissa.

Pekka Metsi listaa Rakennuslehden uudessa sarjassa kolme avainkohtaa muutokseen. Tarkemmin teesit löytyvät jutun lopusta. (Kuva: Jussi Helttunen)

Vuonna 1961 syntynyt Pekka Metsi vietti lapsuusvuotensa Lappeenrannassa, kunnes perhe muutti 1970-luvulla pääkaupunkiseudulle. Valmistuttuaan vuonna 1988 diplomi-insinööriksi Teknilliseen korkeakoulun konetekniikan koulutusohjelmasta hän meni töihin Granlund Oy:lle, ensin suunnittelijaksi ja myöhemmin konsultointikehitykseen liittyviin tehtäviin. Välissä vierähti pari vuotta Texasin Dallasissa paikallisen suunnittelutoimiston HDR:n leivissä.

Granlundilta Metsi poikkesi yli kymmeneksi vuodeksi Pöyrylle ja lopulta Pöyry Building Services Oy:n toimitusjohtajaksi, mutta palasi Granlundin johtoon vuonna 2010.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Granlundin Pekka Metsi: ”Talotekniikan toimintamallit railakkaasti uusiksi””

  1. Ja yhtiövastikkeet kymmenkertaisiksi.

    ”Päätösvalta on luonnollisesti kaikissa asioissa taloyhtiöiden hallituksilla ja osakkailla.”

  2. Pekka on seikkaillut Granlundin rahoilla Shangri-Lassa ja Dubaissa, viimeisin iso möhläys oli kartellipäällikön palkkaaminen taloon. 22Me
    Kun ei ole pojalla kokemusta muilta toimialoilta niin ei kannata ahnehtia. Maine vain meni, eikä tullut suurta johtajaa. Sinänsä näppärä ins.toimistopäällikkö

Viimeisimmät näkökulmat