Startup-yrittäjä Julius Tuomikoski: ”Rakennusala kaipaa kulttuurimuutosta ja rohkeita panostuksia teknologiaan”

Rakennuslehden sarjassa on esitelty rakennusalan vaikuttajia. Sarjan viimeisessä osassa tulevaisuuden vaikuttaja, kolmekymppinen kasvuyrittäjä Julius Tuomikoski kertoo, miten rakennusalan ohjelmistoliiketoiminta voi antaa uusia eväitä rakentamisen tuottavuusloikkaan.

 

Yhteistoiminnallisuutta ajava Lauri Merikallio: ”Siiloissa ja poteroissa on yhä tungosta”

Lauri Merikallio on avainhahmoja lean-ajattelun sekä allianssi- ja muiden yhteistoiminnallisten toteutusmallien juurruttamisessa Suomen kiinteistö- ja rakennusmarkkinoille. Rakennuslehden Vaikuttaja-sarjan haastattelussa hän patistaa alan osapuolia tulemaan ulos poteroistaan.

 

Rambollin tuore toimitusjohtaja Maija Jokela: ”Kovissa paikoissa oppii eniten”

Yli 20-vuotisen nousujohteisen uran Swecossa tehnyt Maija Jokela aloitti hiljattain Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtajana. Hän korostaa Rakennuslehden Vaikuttaja-sarjan haastattelussa huolellisen suunnittelun, kokonaisuuksien hallinnan ja vastuullisuuden merkitystä projektien ja yritysten johtamisessa.

 

Skanskan Ilkka Romo: ”Laatu on nostettava yhtä tärkeäksi arvoksi kuin työturvallisuus”

Rakennuslehden sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Ilkka Romo on ollut koko yli 30-vuotisen työuransa rakentamisen kehitystoiminnan parissa. Hän on ollut keskeinen hahmo etenkin tietomallintamisen juurruttamisessa suomalaiseen rakentamiseen. Nykyisin hän vastaa Skanskassa laadun ja tuottavuuden kehittämisestä.

 

Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen: ”Miksi ongelmista ei oteta opiksi?”

Rakennuslehden sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Yli 20-vuotisen uran Ilmarisella tehnyt Niina Nurminen on rakennuttamisen rautainen ammattilainen ja kiinteistöjen ylläpitokulttuurin intohimoinen kehittäjä. Hän on joukkuepelaaja, jolle asiakas on aina ykkönen ja vastuullisuus keskeinen arvo.

 

Professori Olli Seppänen on keskeinen vaikuttaja rakentamisen kehittämisessä – ”Kysyin, kuka haluaa olla mukana nostamassa Suomen maailman ykköseksi”

Rakennuslehden sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Rakentamisen tuottavuuden parantaminen hukkaa vähentämällä on kiehtonut Aalto-yliopiston professoria Olli Seppästä kesätöistä lähtien. Hän on kehittänyt siihen ratkaisuja niin ohjelmistoalan kansainvälisenä sarja- ja kasvuyrittäjänä kuin rakentamisen systeemiseen muutokseen tähtäävän Building 2030 -konsortion vetäjänä.

 

Saint-Gobainin Anne Kaiser: ”Vastuullisuus on menestystekijä ja kilpailuetu”

Rakennuslehden sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser on yksi vastuullisen liiketoiminnan, vähähiilisen rakentamisen ja kiertotalouden näkyvimpiä sanansaattajia kiinteistö- ja rakennusalalla.

Granlundin Pekka Metsi: ”Talotekniikan toimintamallit railakkaasti uusiksi”

Rakennuslehden uudessa sarjassa esitellään rakennusalan vaikuttajia. Pekka Metsi on talotekniikka-alan keskeisiä toimijoita niin alan johtavan asiantuntijaorganisaation vetäjänä kuin taustavaikuttajana monilla foorumeilla. Hän on moderni yritysjohtaja, joka antaa alaisilleen vapauksia ja vastuuta Granlund-konsernissa.