Kokeile kuukausi maksutta

Mangrove perusti uuden rakennuttajayhtiön ja valitsi toimitusjohtajan

Ekologiseen asuntorakentamiseen erikoistunut turkulainen Mangrove on perustanut uuden rakennuttajayhtiön.

Havainnekuva Kangasalan Lamminrannan kohteesta. Kuva: Sigge Arkkitehdit

Mangrove Yhtiöt on perustanut joulukuussa uuden rakennuttajayhtiön, Mangrove Rakennuttajan, joka hoitaa jatkossa rakennuttamisen esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Yhtiön kotipaikkana on Tampere.

Uuden yhtiön tavoitteena on koota yhteen rakennuttajia, tilaajia ja rakentajia suurempien kortteli- ja aluekokonaisuuksien toteuttamiseksi.

Yritys vastaa jatkossa perheyhtiö Mangrove-konsernin rakennuttamisesta ja tekee yhteistyötä myös muiden tilaajien, rakennuttajien ja rakentajien kanssa asuntorakentamisessa niin ARA- kuin vapaarahoitteisissakin hankkeissa. Yhtiö on mukana useissa tontinluovutuskilpailuissa yhteistyökumppaneidensa kanssa niin Pirkanmaalla kuin pääkaupunkiseudullakin.

Lehdosta toimitusjohtaja

Rakennusinsinööri Sami Lehto on nimitetty uuden rakennuttajayhtiön toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Hän aloitti työnsä tammikuussa. Hän työskenteli viimeiset 18 vuotta TA-Yhtiöiden aluejohtajana Tampereella ja Sisä-Suomen alueilla.

Mangrove Rakennuttajan toimitusjohtaja Sami Lehto. Kuva: Mangrove

”Olen ollut mukana rakennuttamassa lähes 200 ARA-hanketta, joista on yhteensä yli 5 000 asuntoa. Tämä työ jatkuu nyt Mangroven palveluksessa. Uutta mielenkiintoa työtehtäviin tuovat vapaarahoitteinen asuntotuotanto ja Mangroven ekologisen konseptin hyödyntäminen, Lehto kertoo.

Kangasalle uusi kortteli

Mangrove rakentaa myös kokonaisen korttelin eli noin 300 asuntoa Tampereen kupeessa Kangasalla sijaitsevalle Lamminrahkan uudelle alueelle. Hankkeen aloittaminen kasvattaa noin viidenneksellä Mangroven rakenteilla olevien asuntojen määrää.

Hankkeen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Ensimmäisen kerrostalon rakentaminen käynnistyy arviolta vuoden 2021 lopussa.

Mangroven liikevaihto viime vuonna oli yli 40 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 100 henkeä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mangrove perusti uuden rakennuttajayhtiön ja valitsi toimitusjohtajan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat