Kokeile kuukausi maksutta

Saton vuokrausaste heikkeni selvästi viime vuonna

Saton vuokrausaste heikkeni viime vuonna.

Antti Aarnio nimitettiin Saton toimitusjohtajaksi vuoden 2022 alusta alkaen väliaikaisen toimitusjohtajan paikalta. Kuva: Sato
Kuuntele juttu

Toimitusjohtaja Antti Aarnio laittaa osan vuokrausasteen heikkenemisestä koronan piikkiin.

”Koronapandemian aiheuttama epävarmuus kertomusvuonna näkyi Saton liiketoiminnannassa vaihtuvuuden kasvuna ja sitä kautta taloudellisen vuokrausasteen heikkenemisenä. Koko vuoden vuokrausaste oli 96,7 prosenttia”, Aarnio toteaa yhtiön tilinpäätöstiedotteessa.

Viime loka-joulukuussa taloudellinen vuokrausaste Suomessa oli vain 95,8 prosenttia. Vuonna 2019 lukema oli 98,1 prosenttia.

Pelkästä koronasta asuntojen vajaakäyttö ei kuitenkaan ole ollut kiinni.

”Vuokrausasteen heikkenemiseen vaikutti koronapandemiasta aiheutuneen yleisen epävarmuuden lisäksi lisääntynyt vuokra-asuntotarjonta markkinoilla sekä asiakastyytyväisyytemme hienoinen lasku”, Aarnio sanoo.

”Emme onnistuneet kertomusvuonna parantamaan asukkaiden suositteluhalukkuutta (NPS). Asiakastyytyväisyyttämme heikensi muun muassa se, että koronapandemian vuoksi osa suunnitelluista korjaushankkeista siirtyi ja mahdollisuutemme palvella asiakkaita korona-aikana oli rajallinen.”

”Veimme voimakkaasti eteenpäin Asiakas ensin -strategiaamme ja keskityimme organisaation ja palveluprosessiemme muokkaamiseen vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeita. Pyrimme olemaan tiiviisti läsnä asiakkaidemme arjessa voidaksemme palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Vahvistimme organisaatiotamme lisäämällä pääosin kotitaloilla lähellä asiakkaita toimivaa henkilöstöä. Uskomme tämän näkyvän asiakastyytyväisyyden kasvuna keskipitkällä aikavälillä”, Aarnio toteaa.

Asuntoinvestoinnit vähenivät

Saton vuoden 2020 liikevaihto oli 303,4 miljoonaa euroa (295,6 Me vuonna 2019.

Nettovuokratuotto kasvoi ja oli 220,3 (207,1) miljoonaa.

Tulos ennen veroja heikentyi ja oli 129,5 (670,5) miljoonaa euroa. Tulokseen sisältyvä sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos oli -13,0 (552,2) miljoonaa eueroa.

Asuntoinvestoinnit olivat 120,6 (185,9) miljoonaa euroa.

”Vuoden 2020 aikana käynnistimme kaavahankkeita ja allekirjoitimme kaavaehdollisia esi- ja aiesopimuksia kaikkiaan lähes 65 000 kerrosneliömetrin edestä, ja vahvistimme asuntokantaamme 120,6 miljoonan euron investoinneilla. Kertomusvuonna valmistui 769 vuokra-asuntoa, 63 omistusasuntoa ja 36 Joustokotia, kaikki pääkaupunkiseudulle”, Aarnio kertoo.

Joustokoti on uudenlainen lyhytaikainen osaomistamisen malli, jossa asuntoon pääsee kiinni pienellä pääomalla ja jonka voi viiden vuoden osaomistusajan jälkeen lunastaa kokonaan itselleen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saton vuokrausaste heikkeni selvästi viime vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat