Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliitto kannustaa naisia taloyhtiöiden hallituksiin – osuus vasta kolmannes

Isännöintialalla naisten osuus on kasvanut viime vuosina selvästi, mutta taloyhtiöiden hallituksissa naisia on edelleen selvästi vähemmän kuin miehiä.

Kevään yhtiökokoukset lähestyvät taloyhtiöissä ja yksi tärkeimmistä päätöksistä on hallituksen jäsenten valinta.

Kiinteistöliitto haluaa kannustaa naisia mukaan taloyhtiöiden vastuupaikoille. Tasa-arvo etenee jo monella alalla, mutta taloyhtiöiden hallituksissa naisia on edelleen selvästi vähemmän kuin miehiä.

”Isännöintialalla naisten osuus on kasvanut viime vuosina selvästi, mutta taloyhtiöiden hallituksissa naisia on edelleen selvästi vähemmän kuin miehiä”, toteaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kiinteistöliiton tekemän selvityksen mukaan taloyhtiöiden hallituksissa naisia on vain noin kolmannes.

”Naisille on tilausta taloyhtiöiden hallituksissa. Siellä he pystyvät vaikuttamaan taloyhtiön asioiden hoitamiseen, asumisviihtyvyyteen ja omaisuuden arvoon”, Pynnönen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, ettei hallitustyöskentelyyn osallistuakseen tarvitse olla kiinteistönpidon tai rakennusalan osaaja.

”Hallituksen jäsenen tärkein ominaisuus on kiinnostus omasta taloyhtiöstä. Tärkeää on tahto toimia taloyhtiön parhaaksi ja kiinnostus ottaa asioista selvää”, Pynnönen korostaa.

Pynnösen mielestä hallituksen jäsenyyttä harkitsevat pelkäävät usein liikaa myös vastuukysymyksiä.

”Vastuuta pelätään usein aivan turhaan. Riittää, että hallituksen jäsenet toimivat huolellisesti ja pyrkivät ottamaan asioista selvää silloin, kun oma osaaminen ei riitä.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliitto kannustaa naisia taloyhtiöiden hallituksiin – osuus vasta kolmannes”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat