Peikko teki tuhtia tulosta – myös liikevaihto kiipesi uuteen ennätykseen

Yhtiön liikevaihto oli 238,5 miljoonaa euroa (230,9 MEUR vuonna 2019). Tulos ennen korkoja ja veroja oli puolestaan 14,3 miljoonaa euroa (7,6 MEUR vuonna 2019).

Peikko Groupilla oli hyvä vauhti koronasta huolimatta ja markkinan uskotaan vetävän samaan malliin myös tänä vuonna.

Lahtelainen betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin sekä tuulienergiaratkaisuihin keskittyvä Peikko Group teki vuonna 2020 ennätyksellisen liikevaihdon ja tuplasi tuloksensa.

Yhtiön liikevaihto oli 238,5 miljoonaa euroa (230,9 MEUR vuonna 2019). Tulos ennen korkoja ja veroja oli puolestaan 14,3 miljoonaa euroa (7,6 MEUR vuonna 2019).

Yhtiön kokonaisinvestoinnit jatkuivat nekin korkeina ja olivat 18,7 miljoonaa euroa (20,7 MEUR vuonna 2019). Merkittävimpiä tuotannollisia investointeja olivat uuden tehtaan avaaminen Ras Al Khaimahissa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, tehdaspinta-alan laajentaminen yli 5 000 neliömetrillä Zhanjigangissa, Kiinassa sekä uuden 25 000 neliömetrin tehdaskiinteistön hankinta Kaunasissa Liettuassa.

Tuotekehitykseen Peikko panosti edellisvuoden tapaan noin kuusi miljoonaa euroa. Yhtiö toi viime vuonna markkinoille myös uusia liittopalkkeja, nostoankkureita, parvekelaattakannakkeita, leikkausvaarnoja sekä suojakaideputkia.

”Vuosi 2020 oli kaikkea muuta kuin normaali. Tästä huolimatta  Peikon volyymi kasvoi ja myös tulos nousi rakennusmateriaaliteollisuuden tyypilliselle tasolle. Näkemyksemme mukaan rakennusmarkkinoilla kyllä riittää projekteja, joten kuluvan vuoden tulos on täysin meistä itsestämme kiinni”, toteaa toimitusjohtaja Topi Paananen tulostiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikko teki tuhtia tulosta – myös liikevaihto kiipesi uuteen ennätykseen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat